Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Söp sig full – men körde ändå loppet dagen efter”

Jacques Villeneuve. Foto: FLORENT GOODEN / FLORENT GOODEN / DPPI MEDIA/IBL DPPI AGENCE DE PRE
Marcus Ericsson håller Monacos GP som ett av säsongens bästa. Foto: NURPHOTO - S / XAVIER BONILLA/NURPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Även den tidigare föraren Jolyon Palmer uppskattade Monacos GP. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/CRASH MEDIA GROUP IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: PIOVANOTTO MARCO/ABACA / PIOVANOTTO MARCO/ABACA STELLA PICTURES

”Formel 1 handlar om glamour och fester.”

Det sa formel 1-bossen Greg Maffei till Forbes tidigare i veckan. 

Och det finns inget lopp på kalendern som förkroppsligar det på samma sätt som Monacos Grand Prix.

Monacos Grand Prix är ett av de mest klassiska på formel 1-kalendern. Loppet har körts i Monte Carlo sedan 1929, och brukar beskrivas som sportens kronjuvel.

I en sport där flera länder har tvingats lägga ned sina lopp på grund av för höga kostnader har Monaco – på grund av dess betydelse för formel 1 – länge ryktats klara sig undan de skyhöga arrangörskostnaderna. Det har dock förnekats av prins Albert av Monaco.

– Kanske betalar vi mindre än andra, men vi betalar, säger han FIA magazine Auto. 

Helgen kännetecknas av glamour och lyx, och depån fylls varje år av kända ansikten – förra året besöktes loppet bland annat av Chris Hemsworth, Pamela Anderson och Jose Mourinho.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om formel 1-säsongen 2018. 

 

Festerna under F1-helgen i Monaco avslöjade

Festandet inleds redan på onsdagen, och pågår sedan konstant över hela helgen. Förr deltog även förarna i festligheterna – men de får numera vänta till söndagskvällen, efter att loppet avgjorts.

– Du kan inte sova på natten eftersom det är musik överallt till klockan sex på morgonen. Det är ett helvete att jobba, för det är inte som under de gamla goda tiderna när man gick på gala kvällen innan loppet och söp sig full och ändå körde loppet dagen därpå. Monaco är ett helvete nu, säger den tidigare formel 1-världsmästaren Jacques Villeneuve till BBC. 

Där går åsikterna dock isär. I en kolumn för BBC kallar den tidigare formel 1-föraren Jolyon Palmer Monacos GP för "galenskap – men fantastisk galenskap" och svenske Marcus Ericsson menar att loppet i Monaco alltid är en av höjdpunkterna på säsongen.

– Det är ett väldigt speciellt och unikt lopp som jag verkligen ser fram emot. Det blir en rolig helg, säger Ericsson inför helgen.

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se