Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Australiens GP ställs in – pandemin sätter stopp

Foto: SOPA IMAGES / JURE MAKOVEC / SOPA IMAGES/SIPA SIPA USA

Australiens F1-tävling, som skulle ha inlett säsongen i mars, men sedan flyttades till november, har nu ställts in helt och hållet.

– Det är så här pandemin slår, säger Martin Pakula, delstaten Victorias ansvarige för sportfrågor, enligt ABC News.

Det är andra året i rad som tävlingen i Melbourne ställs in, men Martin Pakula hoppas att tävlingen ska kunna gå av stapeln 2022.

– Tills vi får mycket högre vaccineringsgrad kan vi inte återvända till det normala, säger han.

Trots beskedet räknar formel 1:s ordförande Stefano Domenicali att man ska kunna genomföra 23 lopp den här säsongen, som planerat.

– Samtidigt som det är en besvikelse att vi inte kommer att tävla i Australien, så är vi säkra på att vi kan leverera 23 lopp den här säsongen och vi har ett antal alternativ som vi kan jobba med framåt, säger han enligt Reuters.

Nästa lopp på programmet är Englands GP på Silverstone den 18 juli. Det är då tänkt att 140 000 åskådare ska kunna följa loppet på läktarna vilket väckt kritik.

Nederländaren Max Verstappen leder F1-serien före britten Lewis Hamilton.

Pandemin har haft ett väldigt lindrigt förlopp i Australien. Men landet ligger samtidigt efter i vaccineringen, hittills är bara åtta procent av den vuxna befolkningen fullvaccinerad mot covid-19.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.