Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är lycklig över att han är min pappa”

Foto: HASSAN AMMAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: LACI PERENYI / IMAGO IMAGES / LACI PERENYI WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: LACI PERENYI / IMAGO IMAGES / LACI PERENYI WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: IBL/GAMMA

Mick Schumacher, 20, sluter cirkeln.

Tolv år efter att hans pappa avslutat sin makalösa karriär har han själv tagit sina första steg in i F1-världen.

Då passar han på att hylla sin idol.

– Jag hade inte varit den person jag är i dag utan honom, säger han enligt BBC.

Rookietester i Bahrain häromdagen.

Då var medieintresset enormt. Inte särskilt konstigt med tanke på ett av namnen som testkörde för Ferrari.

Michael Schumachers son Mick, 20 år gammal, gjorde succé under testerna och hade näst snabbas tid av alla: 1:29,976.

– Det går inte att beskriva känslan när man trycker ner gasen, det måste man pröva själv. Det är riktigt häftigt. Jag måste säga att bilen kör på rätt bra på raksträckorna och även i utgången av kurvorna, sa jättetalangen efter testkörningen.

Ferrari är för övrigt samma stall som pappan Michael Schumacher, tidernas störste formel 1-stjärna, tävlade för under flera år. Fem av tyskens sju världsmästartitlar vann han under Ferrari-tiden.

Sonens fina ord om Michael Schumacher

Efter succén berättar Schumacher den yngre om inspirationen från pappan. Och om det faktum att han ständigt jämförs med den ikoniske formel 1-stjärnan.

– Det är en svår fråga. Det är en stor del av mig. Jag är hans son och han är min pappa och jag är lycklig över det. Det han har gjort är det bästa i F1-historien och det är något som jag ser upp till. Jag är lycklig över att han är min pappa, säger han enligt BBC. 

– Det har alltid varit en del av mig och jag har haft tid på mig att växa in i det. Jag har haft många bra människor runt mig som har hjälpt mig under resans gång. Jag hade inte varit den person jag är i dag utan min pappa.

Nästan exakt fem år har gått sen skidolyckan som nära tog död på Michael Schumacher. Därefter har hela världen följt formel 1-ikonens öde.  

Efter att ha tillbringat en tid i koma på ett sjukhus i franska Grenoble fick Schumacher återvända till familjehemmet i Gland för fortsatt rehabilitering – men sen har tyskens hälsotillstånd varit höljt i dunkel.

Schumacher-familjen har inte velat delge några detaljer kring 50-åringens hälsa och enligt flera tyska medier är familjens hem utrustat med avancerad övervakningsteknik samt att flera vakter finns utplacerade runt fastigheten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.