Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är det enda sättet att rädda planeten”

F1-stjärnan Lewis Hamilton har blivit vegan. För CNN berättar han om sitt val och hur det påverkat hans hälsa.
Foto: ISSEI KATO / BILDBYRÅN REUTERS X90003
Foto: ISSEI KATO / BILDBYRÅN REUTERS X90003

Lewis Hamiltons senaste inlägg på Instagram väcker reaktioner i F1-världen.
Enligt Sky Sports är det oro kring klimatet som stjärnan vill uttrycka.
”Ärligt, det känns som jag vill ge upp allting. Bara stänga ned helt”, skriver han. 

Det var under tisdagen som formel 1-stjärnan Lewis Hamilton la upp oroande inlägg på Instagram. Den 34-åriga britten var mycket bekymrad och snabbt började hans cirka 13 miljoner miljoner följare undra vad som föregick. 

”Ärligt, det känns som jag vill ge upp allting. Bara stänga ned helt. Varför ens kännas vid det när världen är skit och när folk inte verkar bry sig. Jag kommer att ta en stund för att samla tankarna. Tack till er som faktiskt bryr sig om den här världen.”, skriver F1-föraren i ett inlägg på sin story. 

”Vegansk kost är enda sättet” 

Allt eftersom att reaktionerna trillade in tog dock Lewis Hamilton bort inlägget från sin story – och många undrade vad stjärnföraren egentligen syftade på. 

Men Instagram-posterna som uppenbarligen raderades illa kvickt ska ha snappats upp av Sky Sports. Enligt dem ska inläggen inte handla om 34-åringens privatliv eller racingkarriär. Hamilton verkar vara bekymrad över klimatet. 

Han själv är öppen med att han valt en vegansk livsstil och har i tidigare inlägg i sociala medier försvarat djur som råkat illa ut. I senare inlägg på Instagram menar Sky Sports att föraren ska ha uttryckt att en ”vegansk kost är det enda sättet att rädda planeten på”. 

https://twitter.com/ESPNF1/status/1184104436198711296
Dagens tre största sportnyheter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.