Foto: Cornelia NordströmFoto: Cornelia Nordström
 Foto: Cornelia Nordström
Foto: Eduardo Di BaiaFoto: Eduardo Di Baia
 Foto: Eduardo Di Baia

Annie Seel strandad: "Mitt i ingenstans"

Publicerad

Annie Seels medverkan i Dakarrallyt fick ett tråkigt slut.

Under den sjätte etappen gick bilen sönder och hon blev strandad.

"Vi är fast i mitt i ingenstans", skriver hon på sin blogg.

Inför årets upplaga av Dakarrallyt var svenskan Annie Seel upprymd. För första gången någonsin skulle starta rallyt som förstaförare.

– Ingen kommer fråga mig igen om jag vill låna deras dakar-bil, sådana frågor får man inte två gånger, det är en once in a lifetime-fråga. Jag sa till mig själv att jag ska fasiken göra det, även om jag så måste låna pengar och betala tillbaka dem i resten av mitt liv, så ska jag fasiken göra det oavsett, sa hon då.

Fast i öknen

Men hon fick inte någon drömavslutning på sitt äventyr. Under den sjätte etappen som går runt Salar Uyuni, världens största saltöken, så kollapsade hennes bil fullständigt.

"Vår bil gav upp, ingenting fungerar. Vi är fast mitt i ingenstans. Det är inga medtävlare någonstans i närheten, alla har gått i mål och gått vidare till nästa etapp", skriver hon på sin blogg.

Därefter skriver Seel att de sitter fast på en grusväg i den sydvästra delen av Salar Uyuni som ligger i södra Bolivia, nära gränsen till Chile.

"Nu: game over"

"Serviceteamet är på väg med en lokal kille som guide. De har 380 kilometer att köra, så vi måste vänta några timmar. De kunde inte komma snabbare eftersom de hjälpte en annan bil som hade kraschat".

Nu tyder allt på att Dakarrallyt är över för Seel för den här gången.

"Fram till nu så rullade allt på ganska bra. Men nu: game over", skriver hon.

 

SportExpressen har sökt Annie Seel.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag