Alpine kan kräva Oscar Piastri på miljoner efter kaoset

Vem kör Oscar Piastri för nästa säsong?
Foto: IMAGO/EIBNER-PRESSEFOTO/ALEXAND NEIS / IMAGO/EIBNER WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Efterspelet till kontraktsbråket mellan Oscar Piastri och Alpine fortsätter.

F1-stallet hotar nu med att gå till domstol för att lösa situationen – där 21-åringen kan krävas på miljonbelopp.

– Med 90 procents säkerhet blir det så, säger stallchefen Otmar Szafnauer.

Förra veckan meddelade formel 1-stallet Alpine att Oscar Piastri, 21, blir nästa års ersättare till Fernando Alonso, som tar klivet över till Aston Martin.

Men bara timmar senare drabbades hela F1-världen av förvirring. Australiern, som vann mästartiteln i formel 2 förra året, gick nämligen själv ut och dementerade det hela starkt på Twitter.

”Jag förstår att, utan min tillåtelse, har Alpine F1 gått ut med ett pressmeddelade i eftermiddag om att jag kör för dem nästa år. Detta är fel och jag har inte skrivit på ett kontrakt med Alpine för 2023. Jag kommer inte köra för Alpine nästa år”, skrev Piastri i inlägget som väckte många reaktioner.

https://twitter.com/OscarPiastri/status/1554527452231262210

Alpines stallchef: ”Då måste vi gå till domstol”

Alpine har fortsatt att hävda att det finns ett avtal mellan parterna. Enligt stallchefen Otmar Szafnauer skrev Piastri på ett huvudavtal i november förra året, som ska ha inneburit att han bundit sig till att göra formel 1-debut för dem 2023. Kontraktet ska ha inkluderat möjligheten för Piastri att bli utlånad till ett annat stall i ett år, rapporterar The Guardian.

Alpine är nu redo att ta fallet till domstol – där stallet kan kräva miljonbelopp i kompensation, enligt The Guardian.

Otmar Szafnauer bekräftar att han tagit kontakt med formel 1:s avdelning för kontraktsfrågor (CRB) för att reda ut situationen.

– Om CRB säger ”ditt avtal är bara giltigt med Alpine”, och han samtidigt säger ”okej, men jag kommer aldrig köra för dem, jag avstår bara att tävla i ett år”, då måste man gå till den högre domstolen för kompensation, säger stallchefen.

Samtidigt spekuleras det i att F1-stjärnan Daniel Ricciardo, som den här säsongen kör för McLaren, närmar sig en återkomst till Alpine till nästa säsong.

TV: Följ med bakom kulisserna med Indyföraren Marcus Ericsson

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.