Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Alla blev nog tagna på sängkanten där”

Smederna besegrade Dackarna i SM-finalen 2019. På tisdag startar årets säsong.
Andreas Jonsson.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Smederna.Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Andreas Jonsson är flerfaldig svensk mästare och har varit en av världens bästa speedway-förare. 

Nu blir han expert i C More – vilket är en helt ny erfarenhet för honom. 

– Jag hoppas man inte sitter och pratar massa strunt och folk tycker man är tråkig, säger Andreas Jonsson. 

På tisdag drar årets speedway-säsong i gång i en helt annorlunda skepnad än vanligt. Bara enkelmöten kommer att genomföras med en extra ”derbyomgång” för att varje lag ska få lika många hemmamatcher. 

Nytt för i år är också att tv-tittarna kommer att få höra en ny röst. Andreas Jonsson, flerfaldig svensk mästare och tidigare GP-förare, kommer vara expert bredvid kommentatorn Stefan Klemetz. 

Smederna har dragit sig ur

– Det ska bli kul att prova på detta för att se om man kan tillföra något överhuvudtaget. Att köra speedway klarar jag ju av, men det här vet jag inte hur det kommer att gå. Det ska bli kul att prova på det i alla fall, säger Jonsson som medger att han är nervös inför höstens sändningar. 

– Ja, det klart. Jag är mest nervös över om man kan tillföra något känner jag. Jag hoppas man inte sitter och pratar massa strunt och folk tycker en är tråkig. 

Smederna har vunnit SM-guld tre år i rad, men på grund av ekonomiska svårigheter har laget valt att dra sig ur elitserien. 

Västervik favorit till guldet

– Jag respekterar deras beslut. Tycker de att det är bäst för klubben tycker jag att det är ett bra beslut. Jag tycker man inte kan klandra någon för det. Det är väldigt många idrottsföreningar som har stora problem med ekonomin. Men alla var nog tagna på sängkanten. 

Utan de regerande mästarna tror experten Jonsson på Västervik. 

– Jag tycker att de har ett bra lag och jag vet att de är hungriga på ett SM-guld. Men det är väldigt öppet just nu... 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.