Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Åhlin-Kottulinsky fixade historisk STCC-medalj

Foto: MICKE FRANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICKE FRANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICKE FRANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Robert Dahlgren var redan klar mästare av STCC inför finalloppet på Ring Knutstorp.

I säsongens sista tävling säkrade stallkamraten i PWR Racing Team, Mikaela Åhlin-Kottulinsky, andraplatsen i mästerskapet.

”Vi har kämpat och gett så mycket den här säsongen och har tagit steg för steg framåt hela tiden. Jag är så himla stolt över allt vi har gjort som team i år”, säger hon i ett pressmeddelande.

”Jag har aldrig tidigare varit så här stabil över en hel säsong och målet har varit topp tre. Vi visste att det skulle bli tufft, men vi gör det med bravur om jag ska vara ärlig”.

Hon vann det första rejset före Dahlgren. I det andra vann Dahlgren före Åhlin-Kottulinsky. I det tredje vann Mikael Karlsson, Lestrup Racing Team.

För Tobias Brink och Brink Motorsport blev det dubbla brons, där Brink med två tredjeplatser och en andraplats på Knutstorp säkrade tredjeplatsen i såväl förar- som team-mästerskapet.◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.