Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

33 skadade i våldsam Nascarkrasch i natt

Foto: David Graham

Tio bilar var inblandade i en våldsam krasch på upploppet i en nascartävling på banan i Daytona Beach i Florida på lördagen.

Minst 33 åskådare skadades och enligt lokala källor fördes 19 supportrar till akuten.

Det var på upploppet i nascartävlingen på banan i Daytona Beach i Florida på lördagen som ledaren Regan Smith försökte blocka Brad Keselowski för att säkra segern. Det triggade i gång en kedjereaktion och rookien Kyle Larson körde in i bilarna framför honom.

Larsons bil slogs i bitar. Hela bilens front flög av, den brinnande motorn lämnade ett stort hål i staketet och delar flög in mot läktaren. Men för racingsupportern Michael Papp var olyckan ingenting negativt.

– Det finns inget man kan göra för att undvika sådana här olyckor från att hända. Det är racing när det är som bäst. Det här är varför man kommer till tävlingarna, det är bara att be för familjerna och de skadade och sen springa fort därifrån, säger han, till News13.

Kritiskt skadade

Minst 33 åskådare skadades och enligt lokala källor fördes 19 supportrar till akuten.

Tillståndet för två av dem var kritiskt, men senare meddelade läkarna att läget var stabilt.

– Det var galet. När jag tittade till höger såg jag olyckan. Jag såg däck flyga över staketet in till publiken, men efter det kunde jag inte se något alls. Det var det värsta jag någonsin har sett. Jag visste att det skulle vara allvarligt, säger åskådaren Rick Harpster enligt AP.

"Det är så farligt"

Även åskådaren Shannan Devine såg olyckan på nära håll och hur läktaren fylldes av rök.

– Jag visste inte om det var en bil ovanpå folk. Jag visste inte vad jag skulle tro. Jag är en känslig person och började gråta direkt. Det var väldigt läskigt, jätteläskigt. Jag älskar farten i sporten, men det är så farligt, säger hon enligt AP.

Kyle Larson klev oskadd ur sin bil, men en av de övriga förarna fördes till sjukhus för observation.

– Jag hoppas att alla fans är okej och att förarna mår bra. Jag tog några hårda smällar där och såg att min motor var borta. Jag hoppas bara att alla mår bra, sa Larson efter loppet.

Fortsätter i dag

Loppet vanns av Tony Stewart, som undkom kraschen.

Enligt Joie Chitwood, chefen för Shannon Speedway, repareras nu skadorna och tävlingen kommer att fortsätta i dag.

– Först och främst går våra tankar och böner till våra fans. Efter olyckan agerade vi enligt våra säkerhetsprotokoll och hade läkarpersonal vid olyckan direkt.

Enligt vicepresidenten i nascar, Steve O'Donnell, kommer olyckan att ses över.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.