Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

19-årige talangen död efter krasch

Foto: NOUSHAD THEKKAYIL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: CLAUDIO GIOVANNINI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN

Den schweiziske, professionelle motorcyklisten Jason Dupasquier är död efter skadorna han ådrog sig i lördagens moto3-kval.

Schweizaren blev 19 år.

– Den här segern är för Jason Dupasquier, säger segraren i Italiens MotoGP Fabio Quartararo enligt DAZN.

Dupasquier kraschade våldsamt under lördagens moto3-kval på Mugellobanan i norra Italien. Han konstaterades död under söndagen efter att ha vårdats på Careggisjukhuset i Florens.

”Å MotoGP:s vägnar ägnar vi våra tankar till hans stall (Prüstel), hans familj och älskade. Du kommer att vara väldigt saknad, Jason. Vila i frid”, skriver den internationella motorcykelorganisationen i ett uttalande.

Firade med schweizisk flagga

Beskedet kom mindre än ett dygn efter olyckan då Jason Depasquier föll av sin motorcykel och träffades av en annan cykel innan han åkte av banan. Schweizaren behandlades först i en halvtimme vid olycksplatsen, kvalracet avbröts med röd flagg, och han transporterades sedan till sjukhus. Depasquier opererades efter olyckan men hans liv gick inte att rädda.

”Jag är ledsen över att höra det värsta. Jason Dupasquier har gått bort efter sin olycka. Vi alla älskar sporten men ibland är den hemsk”, skriver den förre föraren och tv-kommentatorn Steve Parrish på Twitter. 

Under söndagens lopp hedrades 19-åringen med en tyst minut. Även vinnaren av Italiensk MotoGP, fransmannen Fabio Quartararo, som firade med en schweizisk flagga. 

– Under den tysta minuten tänkte jag bara en sak: vinna för honom. Den här segern är för Jason Dupasquier, säger Quartararo enligt DAZN. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.