Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

18-åringens superkontrakt – kan bli yngst någonsin

Hon har redan slagit rekord. Ny har Hailie Deegan nya rekord i sikte.Foto: instagram.com/hailiedeegan
I sitt senaste inlägg på Instagram skriver Hailie Deegan: ”Daytona, here we come”. Foto: instagram.com/hailiedeegan

Medan vännerna försöker ta körkort tävlar Hailie Deegan, 18, redan inom Nascar – och år 2022 ska hon bli den yngsta kvinnan någonsin att delta på högsta nivå.

Nu tar hon nästa steg i karriären.

I oktober 2018 blev Hailie Deegan, då 17 år gammal, den första kvinnan någonsin – under tävlingens 64-åriga historia – att vinna ett Nascar K&N Pro Series-lopp.

Nu flyttar tonåringen fram sina positioner ytterligare.

Motorsport.com skriver att Hailie Deegan, som hunnit fylla 18 år och numera har en halv miljon följare på Instagram, har skrivit på ett kontrakt med Ford.

Hos Ford kommer Hailie Deegan att ingå i Nascar-stallets utvecklingsprogram för unga förare. Det rör sig om ett kontrakt som sträcker sig över flera säsonger och med start nästa säsong kommer Hailie Deegan bland annat att tävla i ARCA Menards Series. Hur mycket pengar det rör sig om framkommer inte men flera amerikanska medier skriver att det lär handla om en bra deal för 18-åringen.

Att Hailie Deegan hamnar hos just Ford är kanske ingen slump.

2011 skrev Ford kontrakt med Hailie Deegans pappa, Brian Deegan, verksam inom rally- och motocross och en av de mest framgångsrika X games-deltagarna någonsin.

https://www.instagram.com/p/BzBXK2JFP1Q/

Aggressiv körstil

Hailie Deegan gjorde definitiv entré inom Nascar 2018, inom K&N Pro Series, och vann ett lopp under sin debutsäsong och två gånger ytterligare under den gångna säsongen.

Hittills har Hailie Deegan tävlat under Toyota-flag – och lyfts fram som en av de stigande stjärnorna inom Nascar – men nu fortsätter alltså karriären hos Ford. Ford sägs vilja storsatsa på den unga föraren som är känd för sin mycket aggressiva körstil.

– Jag är bara superexalterad över att få vara en del av det här programmet, för jag vet att de investerar en hel del, säger Hailie Deegan till Nascar.com.

– Det är något som jag har sökt efter och jag vet att det kommer att bli en bra och långvarig relation för framtiden, fortsätter hon.

https://www.instagram.com/p/B6MM--LpoXg/

Kan slå nytt rekord

Motorsport.com skriver att Hailie Deegan har en lång väg kvar innan hon når den högsta Nascar-ligan, Sprint cup-serien, men enligt flera amerikanska medier är planen att hon ska delta där så snart som år 2022.

Där skulle Hailie Deegan bli den enda deltagande kvinnan – samt den yngsta kvinnan någonsin att tävla på högsta nivå inom Nascar.

Debuten för Ford sker i en Mustang GT4 på självaste Daytona i början av januari 2020, enligt Nascars officiella hemsida.

I sitt senaste inlägg på Instagram skriver Hailie Deegan nöjt:

”Daytona, here we come”. 

Se monsterhoppet av svenska Ayla, 12 – slog världsrekord:

Ayla Hallberg Hossain slog världsrekord i höjdhopp för sin åldersgrupp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.