Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

15-årige talangen död efter krasch

Motorcykeltalangen Dean Berta omkom efter en krasch i spanska Jerez.

Motorsportvärlden har sorg.

Motorcykeltalangen Dean Berta omkom efter en krasch i spanska Jerez.

Han blev 15 år gammal. 

”Vi är förkrossade”, skriver Moto GP i ett uttalande på Twitter. 

Det var i mitten av lördagens lopp i WSS300-klassen som Dean Berta var inblandad i en masskrasch. Olyckan inträffade i banans andra sväng på det elfte varvet. Fem förare var inblandade i olyckan. 

Dean Berta ådrog sig allvarliga skador i samband med olyckan, och strax efter 15.00 på lördagseftermiddagen dödförklarades han av läkarna. 

Under lördagen skulle ytterligare två tävlingar ha körts på banan i Jerez. Efter Dean Bertas dödskrasch meddelade arrangören att de båda tävlingarna ställs in. 

Dean Berta, som var kusin till Moto GP-föraren Maverick Vinales, körde sitt första år i SSP300. Han tillhörde Vinales-stallet, ett team startat av Maverick Vinales pappa för att stötta spanska talanger i olika motorsporter. 

”Vi är förkrossade över Dean Bertas tragiska död efter en olycka i dag. Vi skickar kärlek och styrka till Maverick Vinales och hela Deans familj, hans stall samt hans nära och kära”, skriver Moto GP i ett uttalande på Twitter. 

Dean Berta blev 15 år gammal. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.