Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

14-årige jättelöftet död: ”Svår stund”

Den 14-årige jättetalangen Andreas Perez är död.

Han avled efter en krasch under ett Moto3-lopp i Barcelona under söndagen.

"Vi har förlorat en stor förare, men än viktigare en stor person och vi kommer att sakna honom mycket", skriver Perez team Avintia Academy i ett pressmeddelande.

Det var på söndagsmorgonen som den fatala olyckan ägde rum, när Barcelona arrangerade Moto3-tävlingar i roadracing.

I det andra loppet i junior-VM-klassen small det till i den femte kurvan, då flera motorcyklister brakade ihop i en våldsam smäll.

Sämst gick det för Andreas Perez, som omedelbart fördes via ambulanshelikopter till sjukhus.

Konstaterades hjärndöd på sjukhus

Väl där kunde konstateras att Perez hjärna hade tagit skada, och han konstaterades hjärndöd medan övriga kroppen fortfarande fungerade. 

Trots intensiva försök från specialister gick ingenting att göra, och Perez har nu förklarats död, enligt flera internationella medier.

"Det har varit tuffa timmar för alla medlemmar i Reale Avintia Academy team, då vi varit med familjen från första stund i denna komplicerade situation", skriver Perez team i ett pressmeddelande enligt motorsport.com.

Tredje dödsolyckan på tre år på samma bana

"Vi har förlorat en stor förare, men än viktigare en stor person och vi kommer att sakna honom mycket. Teamet och alla sponsorer önskar sända all styrka till Andreas familj i denna svåra stund", skriver de vidare.

Perez död innebär den tredje dödsolyckan på tre år på Circuit de Catalunya. Moto2-föraren Luis Salom förlorade sitt liv där 2016, och Enric Sauri fick sätta livet till ifjol.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!