Daniel Mossberg bryter sig in framför det ryska målet och avgör med sitt 6-5-mål i den andra förlängningskvarten. Foto: SVT
Daniel Mossberg bryter sig in framför det ryska målet och avgör med sitt 6-5-mål i den andra förlängningskvarten. Foto: SVT

Mossberg guldhjälte - i förlängningen

Publicerad
Uppdaterad
Här avgör Daniel Mossberg VM-finalen.
I förlängningen satte han 6-5-målet efter en soloåkning - och Sverige tog sitt tionde VM-guld.
- Jag har två barn, men efter dem så är det här det roligaste jag varit med om, säger Daniel Mossberg.
Först i den andra förlängningskvarten kom avgörandet. Daniel Mossberg trampade sig förbi sin försvarare, bröt sig in framför mål, rundade den ryska målvakten och gav Sverige det tionde VM-guldet.
-Jag var så jäkla trött och tänkte skjuta, men (målvakten Andreas) Bergwall brukar säga åt mig att jag har för dåligt skott, så jag rundade målvakten för att kanske få en hörna eller en straff. Men så fick jag öppet mål och kunde slå in den, sedan blev jag så glad, säger  Mossberg till TT.
Han fortsätter:
- Jag har två barn, men efter dem så är det här det roligaste jag varit med om. Vilken laginsats vi gör, säger Mossberg till TT.

Soloåkning

Matchen blev dramatisk. Med bara fyra minuter kvar av matchen, i ställningen 4-4, drogs Daniel Berlin ner i straffområdet efter en soloåkning genom det ryska försvaret. Domaren pekade direkt på straffpunkten och Patrik Nilsson tog hand om straffen och satte bollen säkert i mål.
Då hade svenskarna börjat hoppas på VM-guld. Men Ryssland vägrade att ge upp och lyckades kvittera till 5-5 på övertid och matchen gick till förlängning. 

Första i Moskva

- Matchen innehåller det mesta. Vid deras kvittering tänkte jag: är det en sådan här dag. Jag fattar inte hur vi kan vinna ändå, säger Andreas Westh i SVT.
Guldet är Sveriges tionde totalt och det första någonsin i Moskva.
- Vi gav oss fan på att skämpa in i det sista. Vi gav oss aldrig och så fick  vi möjliget att avgöra och "Mossan", Mossberg, gör det så jäkla bra. Jag saknar ord just nu, säger Andreas Westh och konstaterar:
 - I kväll blir det kul.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag