Foto: Daniel Stiller
 Foto: Daniel Stiller

"Mora har inget i serien att göra"

Publicerad
Uppdaterad
Magnus Svensson gjorde fem mål när Warberg besegrade Mora med 12-3.
Men nu kräver stjärnan färre lag i serien.
- Mora är för dåliga och har inget i serien att göra, säger han.
Som väntat hade jumbon KAIS Mora inget att sätta emot serieledaren Warberg.
Warberg vann med 12-3 på bortaplan, men efteråt var det ingen större glädje i bortalaget.
- Att lägga en halv dag på att åka upp till Mora och sedan vinna med 12-3, det är ingen höjdare. Det var ju avgjort efter tio minuter, säger Magnus Svensson.

Vill ha färre lag

Han gjorde fem mål i matchen, men hade hellre varit utan besöket i Mora.
- Sådana här matcher ger oss inget. De är för dåliga och har inget i serien att göra.
- Jag tycker att vi ska ha färre lag i serien, gå ner till tolv lag. Då skulle kvaliteten bli betydligt bättre.
Svensson har dock inga större förhoppningar om att få med sig förbundet i samma tankebana.
- Jag tror inte att de tycker som mig och det gör säkert inte alla spelare heller. Men en dag kanske det kan bli verklighet.
Med sina fem mål kan Svensson i varje fall glädja sig åt att leda skytteligan.
- Jag har varit riktigt iskall de senaste matcherna så jag kanske behövde det här för att komma igång, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag