Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Videon visar Khamzat Chimaevs träning med ”Putins attackhund”

Se videon när Khamzat Chimaev fajtas – med Kadyrov
Khamzat Chimaev.
Foto: TASS / TT NYHETSBYRÅN
Ramzan Kadyrov.
Foto: TASS / TT NYHETSBYRÅN

Khamzat Chimaev har tidigare uppmärksammats för sin vänskap med Tjetjeniens ledare Ramzan Kadyrov.

En ny video visar hur den svenske UFC-fajtern tränar med Kadyrov.

Vänskaplig duell med vår käre bror”, skriver Kadyrov, enligt Daily Mail.

Ramzan Kadyrov - nära allierad med Vladimir Putin - har delat med sig av träningspasset på sociala medier, något som engelska tidningen Daily Mail rapporterat om.

Även Kadyrovs barn tränade med UFC-stjärnan.

Trots det faktum att detta bara var en vänskaplig sparring, utmattade den ”tjetjenska vargen” sina rivaler på sitt vanliga sätt och bevisade återigen sin skicklighet och lugn på fajtarenan.”, skriver Tjetjeniens ledare, enligt tidningen.

”Vänskaplig duell med vår käre bror”

Kadyrov kallas ”Putins attackhund” och hans styre har anklagats för flera allvarliga brott mot mänskliga rättigheter. Khamzat Chimaev har tidigare poserat på bild ihop och fajtern har även blivit inbjuden till presidentpalatset i Tjetjenien.

I slutet av träningen kunde jag själv inte motstå frestelsen från att testa min styrka i en vänskaplig duell med vår käre bror.”, skriver Ramzan Kadyrov.

Tidigare i vår fick Khamzat Chimaev sitt riktigt stora genombrott på den internationella MMA-scenen. Svensken slog Gilbert Burns, då rankad tvåa i världen, i en blodig fajt UFC-galan i Jacksonville.

https://twitter.com/ZidanSports/status/1530974142463369223?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1530974142463369223%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.dailymail.co.uk%2Fsport%2Fsportsnews%2Farticle-10867897%2FUFC-star-Khamzat-Chimaev-trains-Chechen-warlord-Vladimir-Putin-footsoldier-Ramzan-Kadyrov.html

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.