Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Viasats värvning: Sänder UFC-galor

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Alexander "The Mauler" Gustafsson.
Per Nunstedt, sportchef Viasat.
Foto: Sven Lindwall

UFC byter medieplattform i Sverige.

Sändningsrättigheterna från MMA-organisationen har tidigare tillhört TV4, men från och med nästa år tar Viaplay över.

– Viaplay tar totalgreppet om världens bästa kampsport, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

Intresset för MMA har ökat i Sverige de senaste åren, bland annat på grund av Alexander "The Mauler" Gustafssons stora UFC-fajter de senaste åren.

Nu kommer en tidig julklapp till de svenska MMA-fansen. Viasat meddelar att de har säkrat rättigheterna till UFC i fyra år framöver, och kommer att visa galorna gratis på Viaplay med start efter nyår.

– UFC grundades för över 20 år sedan och har nu etablerat sig som ett av de stora sporteventen i världen. UFC sänds i 150 länder och har väldigt starka profiler. Ronda Rousey syns i stora filmer och är liksom Conor McGregor en het gäst i amerikanska talkshows, säger sportchefen Per Nunstedt i ett pressmeddelande.

"Jycken" kommenterar

Den 3 januari blir det premiär, med UFC-galan från MGM Grand Garden i Las Vegas. Per Nunstedt säger att tittarna kommer att kunna avnjuta galan med amerikanska kommentatorer, men att kanalen även satsar på ett eget team.

– I vår premiärsändning erbjuder vi såväl amerikansk originalkommentering som vårt eget kommentatorsteam i Paul del Valle och Magnus "Jycken" Cedenblad, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.