Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Viasats värvning: Sänder UFC-galor

Alexander "The Mauler" Gustafsson.
Per Nunstedt, sportchef Viasat.Foto: Sven Lindwall

UFC byter medieplattform i Sverige.

Sändningsrättigheterna från MMA-organisationen har tidigare tillhört TV4, men från och med nästa år tar Viaplay över.

– Viaplay tar totalgreppet om världens bästa kampsport, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

Intresset för MMA har ökat i Sverige de senaste åren, bland annat på grund av Alexander "The Mauler" Gustafssons stora UFC-fajter de senaste åren.

Nu kommer en tidig julklapp till de svenska MMA-fansen. Viasat meddelar att de har säkrat rättigheterna till UFC i fyra år framöver, och kommer att visa galorna gratis på Viaplay med start efter nyår.

– UFC grundades för över 20 år sedan och har nu etablerat sig som ett av de stora sporteventen i världen. UFC sänds i 150 länder och har väldigt starka profiler. Ronda Rousey syns i stora filmer och är liksom Conor McGregor en het gäst i amerikanska talkshows, säger sportchefen Per Nunstedt i ett pressmeddelande.

"Jycken" kommenterar

Den 3 januari blir det premiär, med UFC-galan från MGM Grand Garden i Las Vegas. Per Nunstedt säger att tittarna kommer att kunna avnjuta galan med amerikanska kommentatorer, men att kanalen även satsar på ett eget team.

– I vår premiärsändning erbjuder vi såväl amerikansk originalkommentering som vårt eget kommentatorsteam i Paul del Valle och Magnus "Jycken" Cedenblad, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.