Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

UFC:s plan: Ny stormatch för Alexander Gustafsson

Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: L.E. BASKOW / AP THE LAS VEGAS SUN

Planerade matchen mot Volkan Özdemir ställdes in på grund av skada.

Nu vill UFC se Alexander ”The Mauler” Gustafsson mot Jon ”Bones” Jones i december.

”Det var en av historiens största titelmatcher i lätt tungvikt och jag förväntar mig att en returmatch blir detsamma”, skriver UFC-presidenten Dana White till ESPN i ett sms.

Alexander Gustafsson har inte gått någon match sedan maj 2017 när han besegrade Glover Teixeira. 4:e augusti var det planerade datumet för en återkomst till ringen – men efter att både Gustafsson och tilltänkta motståndaren Volkan Özdemir drabbats av skador ställdes matchen in. 

Men nu vill UFC att svenskens nästa match bli ett reutmöte med Jon ”Bones” Jones. 

”UFC hoppas kunna boka en av de mest efterlängtade returmatcherna i MMA:s historia”, skriver ESPN men tillägger samtidigt att det är långt ifrån officiellt.

Gustafsson vill möta Jones

Det har gått fem år sedan de två möttes i en legendarisk match om titelbältet. En match Jon Jones vann efter ett, enligt många, kontroversiellt domslut. 

Alexander Gustafsson har varit tydlig med att han vill möta Jon Jones igen.

– Det är den enda fajten som verkligen känns vettig just nu, sa han till ESPN nyligen.

Jon Jones är fri att tävla igen 28 oktober efter sin 15 månader långa avstängning från amerikanska antidopingbyrån USADA. Enligt Dana White skulle returmötet bli av på UFC 232 i Las Vegas 29 december.

Jones representanter har avböjt att kommentera de nya uppgifterna men tidigare i veckan uttalade sig ”Bones” positivt kring ett möte med ”The Mauler”.

– Jag har hört att det är möjligt att Alexander Gustafsson blir den första personen jag möter när jag är tillbaka vilket jag är exalterad över, sa han till RT Sport. 

– Många personer tycker att han vann första gången vi möttes, vilket inte hände. Det var nära, men han slog mig inte.