Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”The Maulers” hälsning efter blytunga förlusten

"The Mauler" inför fajten: "Han har blivit gammal och fet"
Drygt två minuter in i första ronden fick Fabricio Werdum in ett armlås och Alexander Gustafsson tvingades att ge upp.
Foto: UFC / REUTERS BILDBYRÅN
Nattens förlust är tredje raka för MMA-stjärnan Alexander ”The Mauler” Gustafsson.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
”Det suger att förlora men jag lever och mår bra. Det är en sport, en sport jag älskar”, skriver Gustafsson på Twitter.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den svenska MMA-stjärnan Alexander ”The Mauler” Gustafsson förlorade sin comeback-fight i UFC mot den forne tungsviktsmästaren Fabricio Werdum.

Drygt två minuter in i första ronden fick brasilianaren in ett armlås och Gustafsson tvingades att ge upp.

”Det suger att förlora men jag lever och mår bra. Det är en sport, en sport jag älskar”, skriver Gustafsson på Twitter.

Förra året meddelade den svenske MMA-fightern Alexander ”The Mauler” Gustafsson att han skulle lägga handskarna på hyllan efter submission-förlusten mot amerikanen Anthony Smith i Globen.

Avbrottet blev dock kortvarigt och natten mot söndag gick svensken ännu en gång upp i oktagonen, den här gången mot brasilianaren Fabricio Werdum.

Tyvärr för ”The Mauler” blev det återigen en förlust på submission, då Werdum fick in ett armlås dryg två minuter in i första ronden.

https://twitter.com/UFCEurope/status/1287206243837325316?s=20

Fram till fajten har det varit tuffa ordväxlingar mellan slagskämparna. Men efter nattens korta fajt hyllade segraren Werdum ändå ”The Mauler”.

– Han slår hårt och mycket, han är stark. Vi har tränat ihop. Han har sagt att han bröt min näsa men jag har aldrig brutit min näsa. Men han är en trevlig kille, sade Werdum till UFC-kommentatorn Dan Hardy.

Vinst för Chimaev och Kianzad

Bortsett från Alexander Gustafsssons förlust bjöd nattens gala på svenska vinster.

På galans underkort tog svenska Pannie Kianzad hem sin andra raka UFC-vinst mot den brasilianska veteranen Bethe Correia.

– Det var en riktigt tuff match men jag hoppas att den tar mig in på rankingens topp 15, säger hon till SVT Sport.

Kort därefter tog svenska stjärnskottet Khamzat ”Borz ” Chimaev, som tränar med ”The Mauler”, hem en överlägsen vinst mot nordirländaren Rhys McKee. Vilket var svenskens andra vinst på bara tio dagar – ett nytt rekord i UFC.

– Jag kan slåss igen om en timme. Om någon blir skadad finns jag här. Jag kommer krossa alla, sade han i sin vinnarintervju efter fighten.

”Låt oss nu fira min broder och lagkamrat Kamza Borz!!! Han kommer för att ta er alla, var redo”, skriver Alexander ”The Mauler” Gustafsson på Twitter.


https://twitter.com/AlexTheMauler/status/1287221486089121792?s=20
The Mauler ger upp mot Anthony Smith

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.