Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Träder fram med nya bevis efter upploppet

INSTAGRAM Foto: INSTAGRAM
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

Årets största kampsportshändelse slutade i ett upplopp – och parterna kan inte enas om vem som bär skulden för våldsamheterna.

Men nu har Khabib Nurmagomedovs kusin trätt fram med nya bevis mot Conor McGregor. 

Hatdrabbningen mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor i UFC 229 slutade i seger för den förstnämnde. I fjärde ronden tvingade Nurmagomedov fram en kapitulation från McGregor – och därefter utbröt ett monumentalt kaos. 

Nurmagomedov klättrade över stängslet och började slåss med McGregors tränare  Dillon Danis. Samtidigt attackerades McGregor av tre män från Nurmagomedovs team inne i oktagonen. 

 

Upplopp på UFC 229

Men nya uppgifter tycks visa på att McGregor inte var så oskyldig som det först rapporterades. Först demonstrerade en amatörfilm att McGregor delade ut det första slaget under tumultet, när han slungade i väg en vänsterkrok mot en Nurmagomedov-tränares haka.  

Nu har den slagne mannen trätt fram. Det rör sig om Abubakar Nurmagomedov, MMA-profilens kusin och sekond. Han har enligt sajten Joe publicerat en film på de sociala medierna där han visar upp det han säger är resultatet av McGregors slag. 

Abubakar Nurmagomedov greps av polis efter upploppscenerna i Las Vegas tillsammans med två andra ur Khabib Nurmagomedovs stab, men trion släpptes när McGregor valde att inte utfärda en polisanmälan mot dem. 

 

Därför blev det inte polisanmält

Enligt amerikanske journalisten Shaun King beror detta på att irländaren slog först.

"Jag har fått höra att detta är det huvudsakliga skälet till att Conor inte ville göra en polisanmälan. Han slog det första slaget i det där här bråket. Titta noga. Khabib lämnar oktagonen. Hans tränare dyker upp. Conor ger honom ett fulslag", skriver King. 

Nurmagomedov tog avstånd från sina handlingar på en presskonferens efter matchen – men passade också på att anklaga McGregor för att ha provocerat fram hans ilska. 

– Jag förstår inte hur folk kan snacka om att jag klättrade ut ur oktagonen. Kolla på den andra killen. Han har pratat om min religion, han har pratat om mitt land, han har pratat om min pappa, han kom till Brooklyn och attackerade min lagbuss, han dödade nästan några människor, säger Nurmagomedov enligt ESPN.