Tim Hague i röda shorts i matchen i fråga. Foto: YoutubeTim Hague i röda shorts i matchen i fråga. Foto: Youtube
Tim Hague i röda shorts i matchen i fråga. Foto: Youtube
Foto: YoutubeFoto: Youtube
 Foto: Youtube

Tim Hague död efter knockouten

Publicerad

MMA-världen har sorg. 

Den före detta UFC-fajtern Tim Hague har gått bort, 34 år gammal. 

På fredagskvällen knockades han i en boxningsmatch och avled på söndagen av skadorna. 

På fredagskvällen ställdes den före detta UFC-fajtern Tim Hague i en boxningsmatch mot Adam Braidwood. Braidwood visade sig vara en övermäktig motståndare för Hague som blev knockad hela flera gånger bara i den första ronden. 

Domaren bröt dock inte matchen där, utan först när Hague blev liggandes orörlig på mattan efter ett slag så korades Braidwood till vinnare på knockout. 

Hague sågs till av medicinsk personal och lunkade ut från ringen. 

Hague avled av sina skador

Då var han illa däran. På lördagen meddelade hans syster Jackie Neil via Facebook att Hague hade hamnat i en koma och vårdades akut på sjukhus. På söndagsmorgonen berättade Neil att vården av hennes bror var fortsatt intensiv, men hans liv gick inte att rädda. 

På söndagskvällen meddelade systern att Hague hade avlidit till följd av sina skador, blott 34 år gammal. 

"Det är med enorm sorg och ett krossat hjärta som jag tvingas meddela att Tim avled i dag. Han var omgärdad av sin familj och lyssnade på sin favoritmusik. Vi kommer att sakna honom", skriver hon enligt Globalnews.ca

Hague gick från förskolan till oktogonen

Hague var från början förskolelärare innan han bestämde sig för att satsa på MMA. Han gick totalt 34 matcher och vann 21 av dem. 2009 debuterade han i UFC-sammanhang och vann sin första match. Men han följde upp det med tre raka förluster. Sin sista UFC-match gick Hague 2010. 

Det var 2016, efter tio år som MMA-fajter, som Hague bestämde sig för att satsa helhjärtat på boxningen. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag