Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"The Mauler" skadad – hånas nu av rivalen

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Foto: MEDDI KABIRZADEH / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Foto: L.E. BASKOW / AP LAS VEGAS SUN

Det blir ingen UFC 227 för Alexander "The Mauler" Gustafsson.

Nu hånas han av ärkerivalen Daniel Cormier. 

Alexander "The Mauler" Gustafsson har tränat stenhårt för sin återkomst i ringen. 

Den 4:e augusti var planen att han skulle möta Volkan Özdemir i UFC 227 som går av stapeln i Los Angeles, USA. Schweizaren är rankad trea i lätt tungvikt - en placering efter Gustafsson. Men matchen ställdes in när Özdemir åkte på en skada. Gustafsson påstods leta efter en ny motståndare – men nu har även "The Mauler" tvingats ställa in.

”Alex kommer inte att kunna medverka på UFC 227 pågrund av en mindre skada. Vi har sedan skadan inträffade jobbat intensivt med UFCs doktorer, våra doktorer i Sverige och experter från UFCs Performance Institute, de har stoppat Alex från att tävla på UFC 227. Hade Alex varit 100% var vi beredda att möta Roundtree eller vem som helst som UFC hade fått fram inkluderat DC Cormier i heavyweight”, skriver Gustafssons manager Karl Hellgren i ett sms.

Han fortsätter:

”Alex kommer att gå en match väldigt snart. Motståndaren är inte det viktiga det viktiga är att matchen har ett meningsfullt syfte för titeln i Light Heavyweight.”

”The Mauler” skadad

Gustafssons långsiktiga plan är en revanschmatch mot Daniel Cormier – mästaren i lätt tungvikt som slog svensken i en match 2015. Men Cormier är inte imponerad av Gustafssons senaste besked. 

Cormier antyder att Gustafsson fejkat en skada för att slippa möta tilltänkta motståndaren Anthony Smith.

”När man sett att Anthony jobbat som ett djur så beslutar du dig för att du är skadad. Jag har alltid respekterat dig som motståndare. Jag kommer alltid att vara tacksam för matchen i oktober 2015, men vi kommer inte att mötas i oktagonen igen. Du är så uppblåst, jag kan inte tåla människor med vanföreställningar. Lycka till med tillfrisknandet. Vår tid är över", skriver Cormier på Twitter. 

Smith är inne på samma spår. 

– Det är ironiskt, eller hur? I går behövde han en motståndare. Vad har hänt mellan då och nu? Jag vet inte, men det är helt klart ironiskt, säger Smith.