Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”The Mauler” öppnar för att göra comeback

Alexander Gustafsson
Foto: JON LINDHE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /

I början av juni meddelade Alexander ”The Mauler” Gustafsson, 32, efter förlusten mot Anthony Smith i Globen att karriären var över.

Nu - 2,5 månad senare - verkar han ha ångrat sig.

– Det var inget genomtänkt beslut att lägga av. Jag är bra sugen på att göra comeback alltså, säger ”The Mauler” till SVT Sport.  

Efter förlusten mot Jon Jones i december 2018 var det tänkt att mötet med amerikanen Anthony Smith i Globen 1 juni skulle vara ett steg tillbaka till de stora titelmatcherna för Alexander Gustafsson.

Men det slutade med en ny förlust - hans sjätte i karriären - och efter matchen slängde ”The Mauler” sina handskar i buren och meddelade att det var slut för hans del.

– Jag har hållit på med det här väldigt länge och jag fixar inte en till förlust. Det här var dessutom en förlust på hemmaplan. Det har varit en otrolig resa, ett äventyr. Men nu är jag klar, sa han i Viasats studio efteråt.

Fortfarande kontrakt

Men sommaren verkar ha fått honom på andra tankar.

I en intervju med SVT Sport berättar Alexander Gustafsson att han är sugen på en comeback, och att han redan fått flera erbjudanden om matcher som han hittills tackat nej till.

– Jag har haft två och en halv månad på mig att fundera. Jag vet att jag haft bristande motivation till och från, och någonstans i min uppbyggnad inför matcher har jag gjort fel, säger han och fortsätter:

– Jag skulle säga att showen är på en paus just nu.

Alexander Gustafsson har fortfarande flera matcher kvar på sitt kontrakt med organisationen UFC, vilket innebär att det inte lär bli svårt att hitta motståndare om vill återuppta sin MMA-karriär.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.