Foto: Sarp YesilFoto: Sarp Yesil
 Foto: Sarp Yesil
Foto: MEDDI KABIRZADEHFoto: MEDDI KABIRZADEH
 Foto: MEDDI KABIRZADEH

"The Mauler" klar för UFC-gala i Sverige

Publicerad

dag presenterades UFC-galan i Globens stora artistnamn.
Alexander "The Mauler" Gustafsson kommer gå match mot världsfyran Glover Teixeira den 28 maj.
– Alex har all chans att avsluta Teixeira, säger Paul de Valle, expert på Viasat.

Den svenske världsstjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson blir UFC-galan i Globens stora huvudakt. UFC är tillbaka i Stockholm och i dag presenterades galans största dragplåster. Världstrean Gustafsson ställs mot världsfyran Glover Teixeira.

Matchen går av stapeln den 28 maj och arrangören räknar med ett utsålt Globen.

– Det är stort och otroligt roligt. Jag tycker satsningen är helt fantastisk. Att vi sitter i den här berömda studion och presenterar Alex är magiskt, säger Paul de Valle efter att fighten bekräftats i Visats studio.
Vad innebär det här för sporten i Sverige?

– Varje gång Alex går en match är det enormt för fightingen i Sverige. MMA har exploderat i det här landet. När jag började prata om fighting visste ingen vad det var, nu vet alla vem "The Mauler" är. Det är stort.
Vilka förväntningar har du på fighten?

– Jag upplevde att Teixeira var slagrädd i sin senaste match. Alex är ljusår mycket bättre än honom. Vi har väntat på den här matchen i två år. Alex har all chans att avsluta Teixeira, säger de Valle.

Katastrof i senaste matchen.

Senast Gustafsson gick match på hemmaplan var för två år sedan mot amerikanen Anthony Johnson på Tele 2 Arena. Mötet slutade i katastrof och svensken knockades redan efter 2 minuter och 15 sekunder.
Andra svenskar som tävlar.
Utöver Gustafsson kommer Sverige representeras av Magnus Cederblad och Jack Hermansson.
– Det ser väldigt bra ut för Sverige. För att vara ett så litet land är vi väldigt framgångsrika, säger Magnus Cederblad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag