"The Mauler" klar för UFC-gala i Sverige

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Sarp Yesil
Foto: MEDDI KABIRZADEH

dag presenterades UFC-galan i Globens stora artistnamn.
Alexander "The Mauler" Gustafsson kommer gå match mot världsfyran Glover Teixeira den 28 maj.
– Alex har all chans att avsluta Teixeira, säger Paul de Valle, expert på Viasat.

Den svenske världsstjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson blir UFC-galan i Globens stora huvudakt. UFC är tillbaka i Stockholm och i dag presenterades galans största dragplåster. Världstrean Gustafsson ställs mot världsfyran Glover Teixeira.

Matchen går av stapeln den 28 maj och arrangören räknar med ett utsålt Globen.

– Det är stort och otroligt roligt. Jag tycker satsningen är helt fantastisk. Att vi sitter i den här berömda studion och presenterar Alex är magiskt, säger Paul de Valle efter att fighten bekräftats i Visats studio.
Vad innebär det här för sporten i Sverige?

– Varje gång Alex går en match är det enormt för fightingen i Sverige. MMA har exploderat i det här landet. När jag började prata om fighting visste ingen vad det var, nu vet alla vem "The Mauler" är. Det är stort.
Vilka förväntningar har du på fighten?

– Jag upplevde att Teixeira var slagrädd i sin senaste match. Alex är ljusår mycket bättre än honom. Vi har väntat på den här matchen i två år. Alex har all chans att avsluta Teixeira, säger de Valle.

Katastrof i senaste matchen.

Senast Gustafsson gick match på hemmaplan var för två år sedan mot amerikanen Anthony Johnson på Tele 2 Arena. Mötet slutade i katastrof och svensken knockades redan efter 2 minuter och 15 sekunder.
Andra svenskar som tävlar.
Utöver Gustafsson kommer Sverige representeras av Magnus Cederblad och Jack Hermansson.
– Det ser väldigt bra ut för Sverige. För att vara ett så litet land är vi väldigt framgångsrika, säger Magnus Cederblad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.