Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

The Mauler hyllas över hela världen

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Alexander "The Mauler" Gustafsson krossade först motståndaren Glover Teixeira – och följde upp med att fria till flickvännen Moa Johansson.

Nu hyllas Gustafssons dubbla triumfer över hela världen.

Är du ett fan av MMA?

Glover Teixeira hade aldrig någon egentlig chans mot Alexander Gustafsson. Redan i den andra ronden lyckades svensken få ner brassen på mattan med en armbåge. Gustafsson matade stenhårda uppercuts mot sin motståndare matchen igenom, och i den femte och avslutande ronden kom så avgörandet. "The Mauler" skickade i väg en vindsnabb slagkombination och avslutade Teixeira med en stenhård högerkrok. 

Gustafssons karriär har hängt på en skör tråd sedan förlusten mot Anthony Johnson för två år sedan, då han blev knockad redan i första ronden. Men med segern mot Teixeira är MMA-världen ense: Gustafsson är tillbaka.

LÄS MER: "The Mauler" friade till flickvännen – efter segern. 

"En otrolig kämpe"

På Twitter har UFC-experterna överöst Gustafsson med beröm.  

"Det var helt sjukt! Trippla uppercuts! Gus ser bättre ut än någonsin tidigare", skriver UFC-kämpen Cub Swanson.

"Wow. Wow. Wow. Tre raka uppercuts och Alexander Gustafsson har knockat Glover Teixeira. Det var hans bästa match någonsin. Bara att buga", skriver MMA-journalisten Chamatkar Sandhu. 

"Gustafsson är en otrolig kämpe. Hans teknik lever nu upp till hans mentala styrka. Han har en stor chans att bli Sveriges förste UFC-mästare", skriver John Kavanagh. 

"Så ska man fria!"

Även scenerna direkt efter matchen, då Gustafsson friade till flickvännen Moa Johansson, uppskattades av MMA-communityn. 

"Gustafsson friade alltså till sin flickvän i direktsändning efter en fantastisk insats framför sina hemmafans. Det kan inte bli bättre", skriver Shaheen Al-Satti, skribent på MMAFighting. 

"Så ska man fria!", skriver UFC Europas officiella konto. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.