Foto: PATRIK C ÖSTERBERGFoto: PATRIK C ÖSTERBERG
 Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Foto: PATRIK C ÖSTERBERGFoto: PATRIK C ÖSTERBERG
 Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

The Mauler hyllas över hela världen

Publicerad

Alexander "The Mauler" Gustafsson krossade först motståndaren Glover Teixeira – och följde upp med att fria till flickvännen Moa Johansson.

Nu hyllas Gustafssons dubbla triumfer över hela världen.

Glover Teixeira hade aldrig någon egentlig chans mot Alexander Gustafsson. Redan i den andra ronden lyckades svensken få ner brassen på mattan med en armbåge. Gustafsson matade stenhårda uppercuts mot sin motståndare matchen igenom, och i den femte och avslutande ronden kom så avgörandet. "The Mauler" skickade i väg en vindsnabb slagkombination och avslutade Teixeira med en stenhård högerkrok. 

Gustafssons karriär har hängt på en skör tråd sedan förlusten mot Anthony Johnson för två år sedan, då han blev knockad redan i första ronden. Men med segern mot Teixeira är MMA-världen ense: Gustafsson är tillbaka.

LÄS MER: "The Mauler" friade till flickvännen – efter segern. 

"En otrolig kämpe"

På Twitter har UFC-experterna överöst Gustafsson med beröm.  

"Det var helt sjukt! Trippla uppercuts! Gus ser bättre ut än någonsin tidigare", skriver UFC-kämpen Cub Swanson.

"Wow. Wow. Wow. Tre raka uppercuts och Alexander Gustafsson har knockat Glover Teixeira. Det var hans bästa match någonsin. Bara att buga", skriver MMA-journalisten Chamatkar Sandhu. 

"Gustafsson är en otrolig kämpe. Hans teknik lever nu upp till hans mentala styrka. Han har en stor chans att bli Sveriges förste UFC-mästare", skriver John Kavanagh. 

"Så ska man fria!"

Även scenerna direkt efter matchen, då Gustafsson friade till flickvännen Moa Johansson, uppskattades av MMA-communityn. 

"Gustafsson friade alltså till sin flickvän i direktsändning efter en fantastisk insats framför sina hemmafans. Det kan inte bli bättre", skriver Shaheen Al-Satti, skribent på MMAFighting. 

"Så ska man fria!", skriver UFC Europas officiella konto. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag