Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskens succé: Vann direkt på ”Fight Island”

Foto: USA TODAY NETWORK / HANDOUT PHOTO-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / HANDOUT PHOTO-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA

Det tog endast 1 minut och 18 sekunder för Jack ”The Joker” Hermansson att besegra amerikanen Kelvin Gastelum i mellanvikt på UFC-galan ”Fight Island” i Abu Dhabi.

32-åringen hoppas att segern kommer att ta honom närmare en titelmatch.

– Allt jag gör i mitt liv är för mitt mål – att bli bäst i världen. Jag älskar det, säger Jack Hermansson i intervjun efter matchen, enligt MMA-Nytt.

Den sjunderankade Kelvin Gastelum fick aldrig en chans mot världssexan, den Norgebaserade svensken. Drygt en minut in i matchen hamnade Hermansson på rygg med amerikanen över sig, men när Gastelum försökte resa sig upp tog Hermansson chansen och låste hans ben med en hälkrok. Amerikanen föll till marken, medan svensken höll kvar låsningen benhårt och lyckades vrida runt sin motståndare. Det tog tio sekunder innan Gastelum gav upp, med tre minuter och 42 sekunder kvar av den första ronden.

Skrek ut sin glädje

Galan hölls utan publik, men på Twitter hyllades ”The Joker” av exalterade tv-tittare. En överlycklig Hermansson skrek ut sin glädje och höjde sedan sin knutna högernäve i en segergest. Förhoppningen är att han nu har tagit sig ett steg närmare en titelmatch, som är målet.

– Jag vill möta vinnaren i matchen mellan Robert Whittaker och Darren Till, säger Hermansson efter matchen. 

– Jag tror inte att det blir en titelmatch om jag vinner men det gör i alla fall att jag tar ett steg i rätt riktning mot titeln, sade han till TT tidigare i juli.

Oviss uppladdning

Det är den första fajten som Hermansson har gått sedan september, eftersom majfajten mot Chris Weidman fick ställas in – och uppladdningen har varit allt annat än optimal, enligt honom själv. Ovissheten om matchen skulle flyttas, eller om den ens skulle bli av, var utmanande.

– Det är svårt att mentalt förbereda sig inför något jag inte är säker på kommer att hända. Jag kan inte bygga upp en bild i huvudet när jag inte vet hur den ska se ut, sade han till TT inför matchen.

– Det har inte blivit så intensivt det här året, av olika anledningar, och om jag får välja går jag helst fyra matcher per år. Det är så jag gillar att fajtas: ofta och intensivt.

Figueiredo vann titelmatch

Hermanssons match var delat huvudnummer under galan tillsammans med titelfajten mellan Deiveson Figueiredo (Brasilien) och Joseph Benavidez (USA) i flugvikt.

Precis som Hermansson behövde Brasilianaren inte mer än en rond för att besegra sin motståndare. Benavidez gav upp när det var tolv sekunder kvar av den första ronden efter det att Figueiredo fått till ett strypgrepp bakifrån.

Figueiredo försvarade därmed sin tidigare vinst mot Benavidez. I det förra titelmötet mellan de två missade Figueiredo snöpligt vikten och kunde inte utses till mästare efter segern, och därför fick en returmatch hållas om divisionens vakanta mästarbälte, skriver MMA-Nytt.

En till svensk seger

UFC-galan ”Fight Island”, som var den tredje av totalt fyra på den privata ön Yas i Abu Dhabi, bjöd på ytterligare en svensk succé. Bland kvällens tidiga matcher vann svensk-irakiern Amir Albazi sin UFC-debut i bantamvikt mot Malcolm Gordon – och även han behövde inte mer än en rond. Med runt 20 sekunder kvar av den första ronden tog Albazi ett stryptag runt Gordon med sitt ben och segern var i hamn.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.