Andreas "Real Steel" Ståhl. Foto: Mano Management
Andreas "Real Steel" Ståhl. Foto: Mano Management

Svenskdoldis spås en lysande UFC-framtid

Publicerad

UFC-doldisen Andreas Real Steel Ståhl om sin kommande match mot Viscardi Andrade i USA den 26 juli.

- Jag kommer göra det jobbigt för honom. Den här matchen passar min stil, säger Ståhl till SportExpressen.se.

Den norrländske MMA-talangen Andreas Ståhl värvades till UFC redan i höstas. Men debuten har dragit ut på tiden. 25-åringen skulle ha gått sin första match i Australien i december, men fick hoppa av på grund av en skadad axel. Nu är Ståhl äntligen redo visa upp sig på den stora MMA-scenen.

- Det känns riktigt skönt eftersom man har tränat för det här så pass länge. Speciellt då jag i vintras fick hoppa av min första match. Jag har väntat och laddat väldigt länge för det här, säger han.

"Har redan gjort research"

Motståndaren heter Viscardi Andrade. En 30-årig brasilianare som många svenskar kanske minns från fajten mot stockholmaren Nicholas Musoke i februari. En match som Musoke vann klart på poäng.

- Det är klart jag kommer höra med dem för att få tips. De har redan gjort research på Andrade. Framför allt Nico som själv mött honom i buren. Han vet nog bäst vilka Andrades styrkor är, menar Ståhl.

Ståhl debuterade som proffs så sent som 2009, och har sedan dess tävlat nio gånger. Viscardi Andrade är med sina 23 matcher den betydligt mer erfarne fajtern.

- Det är en bra förstamotståndare. Ja, som ny så är det bara att tacka och ta emot. Det finns inga lätta fajters i UFC. Det blir en bra debutmatch.

- Han är duktig och sägs vara en specialist på backen. Men han är även tuff stående, det märkte man i matchen mot Nico. Jag skulle säga att han är ganska all-round som fajter.

Tippas bli ett toppnamn

Trots att Ståhl fortfarande är obesegrad och tippas bli ett toppnamn i UFC är det få svenskar som känner till hans namn. Men förklaringen till det är enkel. Real Steel, som han även kallas, tycker nämligen inte om att stå i rampljuset.

- Jag gillar inte att stå i centrum, och det är kanske anledningen till varför inte så många vet vem jag är. Jag älskar att träna och tävla, men att snacka med media och hela den biten har aldrig varit min grej. Jag har försökt undvika det och flyta under radarn, men det går bara till en viss nivå, sen måste man synas för att till exempel få bra sponsorer.

Hur slutar matchen?

- Mycket kan hända, men jag ser mig själv som en vinnare. Sen hur det kommer ske är svårt att säga. Jag kommer göra det jobbigt för honom. Den här matchen passar min stil, säger Ståhl, som är en brottare i grunden.

Matchen mellan Ståhl och Andrade är bokad till den 26 juli i San Jose, USA.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag