Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska succén – skrev ny historia

Khamzat Chimaev vann nattens match.
Foto: UFC / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: UFC / REUTERS BILDBYRÅN

Bara tio dagar efter sin UFC-debut gick svenske Khamzat Chimaev upp i en ny match på ”Fight Island”-ön utanför Abu Dhabi. 

Och det blev en ny seger.

Då hade Pannie Kianzad redan visat vägen med att besegra veteranen Bethe Correia.

Khamzat Chimaev gick ner en viktklass mot den tidigare matchen mot John Phillips och precis som i första matchen blev det en klar seger, nu mot Rhys McKee i 77-kilosklassen.

Premiären var över på två ronder, söndagens kamp blev ännu kortare – efter 20 sekunder hade Chimaev fått ner nordirländaren på mattan, och därifrån kunde denne inte resa sig. Efter en slagserie vann svensken på teknisk knock out drygt två minuter senare.

Enligt mmafighting.com är svensken snabbast någonsin att vinna sina två första UFC-matcher, och Chimaev är redo för mer.

– Jag kan gå upp igen om en timme kanske. Om någon har skadat sig är jag redo. Jag kommer att krossa alla. Det spelar ingen roll vem, jag krossar alla, sade 26-åringen efter matchen.

Seger även för Kianzad

Pannie Kianzad tog också sin andra raka seger i UFC när hon besegrade brasilianska veteranen Bethe Correia på poäng.

Kianzad vann via enhälligt domslut mot brasilianskan, som inför mathen var rankad 13e – en plats skånskan har god chans att ta över på nästa rankningslista.

– Jag kände ändå att jag hade ett bra övertag och att det var jag som träffade mest. Det här var en bra vinst för mig och jag hoppas att den tar mig in på rankingens topp 15, säger hon till SVT efter den meriterande segern.

Senare under galan ska Chimaevs träningskompis Alexander ”The Mauler” Gustafsson möta Fabricio Werdum, vilket är Gustafssons comeback i oktagonen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.