Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stängs av – testade positivt för corona

Foto: MMA Fighting/Youtube.
Foto: MMA Fighting/Youtube.

I natt ska UFC-galan i Jacksonville, Florida, bryta en flera veckor lång total nedstängning av sport i USA.

Då kommer uppgifter om att en av deltagarna testats positiv, och även två i hans stab.

Brasilianaren Ronaldo Souza skulle ha gått en fajt i mellanvikt mot jamaicanen Uriah Hall, men blev i sista stund avstängd eftersom han under fredagen testades positivt för covid-19. Även två av hans medarbetare konstaterades bära på smittan.

– Alla tre har lämnat hotellet och kommer att sätta sig i karantän på annat håll, sade en representant för UFC sent på fredagen, lokal tid.

Uriah Hall lider med Ronaldo Souza.

”Jag vet att det här suger. Jag är ledsen att du behöver gå igenom det här och jag mer än förkrossad för den här missade chansen. Jag önskar dig ingenting annat än att du och din familj mår bra igen”, skriver Hall på Twitter.

UFC-galan genomförs som planerat

Alla övriga deltagare har testat negativt, och galan kommer att genomföras som planerat.

– Vi anser att vi ska göra det här nu på en plats där allt är så säkert som det kan bli, sade UFC:s ordförande Dana White till CNN Sport.

Galan i Jacksonville, Florida, ska hållas utan publik och är det första större idrottsevenemanget i landet sedan i princip all idrott stoppades för att begränsa den pågående pandemin.

Huvudmatchen är interimstitelmatchen i lättvikt mellan Tony Ferguson, USA, och landsmannen Justin Gaethjas.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.