Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sorgen: "Hur ska man ta farväl av sitt barn?"

Marcus Kowal är med i Kanal 5-programmet "Trafikpoliserna".Foto: Kanal 5/Skärmdump
Marcus Kowal.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Svenske idrottsprofilen Marcus Kowals femton månader gamla son blev ihjälkörd av en rattfyllerist. 

Kowal har inte förlåtit den skyldiga: en 72-årig kvinna vid namn Donna Marie Higgins. 

– Hon har inte visat att hon känner någon skuld, säger Kowal i Kanal 5-programmet Trafikpoliserna. 

Den 3 september 2016 drabbades den svenske MMA-tränaren Marcus Kowal, boende i Kalifornien, av en familjetragedi. 

Kowals svägerska hade varit ute på promenad med Kowals son Liam, femton månader gammal, då en bil, framförd av rattfylleristen Donna Marie Higgins, 72, plötsligt kom från ingenstans och körde på Liam.

Hans liv gick inte att rädda – och Higgins ställdes inför rätta och dömdes till sex års fängelse. 

LÄS OCKSÅ: Kvinnan som körde ihjäl Liam, 1, dömd

"Värsta dagen i mitt liv"

Kowal deltar i TV5-programmet Trafikpoliserna och berättar om traumat. Stjärnan är märkbart tagen och tar sig igenom intervjun med glansig blick. 

– Det var den värsta dagen i mitt liv. Jag kände att något var fel. Grannen öppnade dörren till farstun och ropade: "Ditt barn, ditt barn". Jag sprang ut och såg polis och ambulanser ett kvarter ner. Det första jag såg var barnvagnen i två delar och Liams mjukisgroda som låg på gatan, säger Kowal i programmet. 

– Hur tar man farväl av sitt barn? Att gå ifrån det man älskar mest, och det man är programmerad att aldrig lämna. Det har varit det värsta momentet de sista åtta månaderna. 

Ilska mot den skyldiga

Kowal gör klart att han fortfarande känner en stor bitterhet gentemot Higgins. 

– Kvinnan som körde bilen var 72 år gammal, hade 1,2 promille i blodet och hade rökt marijuana. Liam låg mitt på gatan. Hon stannade till i tjugo sekunder och försökte köra därifrån, har vittnen sagt. Hon har inte visat att hon känner någon skuld. Hon har gjort allt för att kunna slippa ifrån straff. Det har gjort det svårare för mig, säger Kowal. 

 

Trafikpoliserna sänds klockan 20.00 på tisdag i Kanal 5. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.