Foto: Ulf RydFoto: Ulf Ryd
 Foto: Ulf Ryd
Foto: Ulf RydFoto: Ulf Ryd
 Foto: Ulf Ryd
Foto: Ulf RydFoto: Ulf Ryd
 Foto: Ulf Ryd
Foto: Ulf RydFoto: Ulf Ryd
 Foto: Ulf Ryd

Slogs medvetslös - publiken i chock

Publicerad

MALMÖ. Malmökillen Emil Hartsner, 24, hade siktet inställt på en karriär som MMA-fighter i USA.

Men drömmen om UFC fick ett brutalt slut.

En minut och 36 sekunder in på den andra ronden slogs han medvetslös av polacken Kamil Selwa, 19.

- Det är ok, det känns som en fylla. Jag kommer nog få en fläskläpp, sa en groggy Hartsner när han forslades in i ambulansen.

Det var bestämt på förhand att Malmös Emil Hartsner skulle ha huvudrollen på Trophy-galan i Amiralen, det klassiska boxningspalatset i Malmö.

Men i stället för en afton i partyts tecken blev det en mardröm för Emil och alla hans släktingar och vänner i den tusenhövdade publiken.

Knocken i andra ronden var ruggig.

Kamil Selwa drog först in en höger som träffade Emil Hartsner på hakspetsen, därefter levererade polacken en spark som hade både sting och precision.

Hemmafajtern föll som en fura till marken.

"Var inte kontaktbar"

- Jag såg direkt att det var allvarligt. Emil var inte kontaktbar när jag kom fram till honom. Han krampade.

- Vi försökte direkt få ut munskyddet och lägga honom i rätt läge så att han fick luft. De första två minuterna var han inte kontaktbar, sedan kvicknade han till, säger tävlingsläkaren Mikael Truedsson.

Publiken var i chock. Flera av Emil Hartsner närmaste föll i gråt.

Först efter tio minuter var Malmökillen uppe på benen, men bara för att få lägga sig på ambulansbåren.

- Det är okej, sa han med matt blick när han kom ner från buren.

På väg in i ambulansen sa han med glasartad blick:

- Det känns som en fylla...jag kommer säkert få en fläskläpp.

Mikael Truedsson:

- Han får genomgå en skallröntgen.

Kamil Selwas kommentar:

- Det här var den värsta knockout jag slagit. Det är naturligtvis trist när motståndaren blir så här illa slagen. Man vill vinna, men inte skada sin motståndare.

Emil Hartsners match var den sista på Trophy-galan.

Publiken var tagen

Det märktes att publiken var tagen av den ruskiga smällen.

Den höga stämningen dog direkt när Emil rasade i marken, ditskickad av polackens slag och spark.

Det är många MMA- fajters som drömmer om att gå samma väg som Alexander Gustafsson. Till den penningstinna UFC-organisationen. Men vägen till ära och berömmelse kan vara törnbeströdd.

Risken att gå på en mina finns alltid inom kamp- sporterna.

För Emil Hartsner grusades drömmen om UFC på Trophy-galan i Malmö.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag