Simon Sköld om hatet mot honom och fästmön Camilla Läckberg. Foto: EXPRESSEN TVSimon Sköld om hatet mot honom och fästmön Camilla Läckberg. Foto: EXPRESSEN TV
Simon Sköld om hatet mot honom och fästmön Camilla Läckberg. Foto: EXPRESSEN TV
Foto: EXPRESSEN TVFoto: EXPRESSEN TV
 Foto: EXPRESSEN TV
Foto: ExpressenFoto: Expressen
 Foto: Expressen

Sköld om hatet mot honom och Läckberg

Publicerad

MMA-fightern Simon Sköld prisas av Alexander "Mauler" Gustafsson efter sin femte raka seger.

I senaste avsnittet av Viaplay Fight Week berättar 29-åringen om sitt nya självförtroende i ringen och hur han hanterar näthatet mot honom och fästmön Camilla Läckberg.

– Det är aldrig någon som har vågat komma fram till mitt ansikte och säga något, säger Sköld till Viasat.

Det var i helgen som Simon Sköld tog sin femte raka seger i MMA-klassen Superior Challenge 15 i Eriksdalshallen, Stockholm, när han ströp ut motståndaren Janataro Ami från Japan. Sköld tillägnade segern till sin dotter som fyllde ett år samma dag.

I senaste avsnittet av Viaplay Fight Week får Sköld beröm av Alexander "Mauler" Gustafsson, och berättar samtidigt om nervositeten inför matchen.

– På dagen kände jag väldigt mycket nervositet och press. Men när vi började värma upp kände jag av det väldigt lite. Jag tror aldrig att jag har varit så här förberedd för en match – fysiskt och psykiskt på samma gång, säger Sköld till Viasat.

Simon Sköld om näthatet: "Har varit en tuff period"

Sköld berättar att han har gått tillbaka till sin karategrund och använder nu mer fotarbete och tajming. Detta efter den tuffa starten som MMA, proffs, då han bara vann två av sina sju första matcher.

– Då var pressen enorm. Det var vinna eller försvinna. Men jag tänkte att "jag ska gå tio matcher". Även när jag hade 2-5 i matcher så tänkte jag: "jag ska gå tre matcher till", säger Sköld och fortsätter:

– Det har varit en väldigt tuff period mentalt. Det har varit många nättroll som har sagt: "sluta" och "vad har han att göra i ringen?". Men nu tycker jag att jag har visat på ganska många sätt att jag kan leverera också.

Sköld berättar också att offentligheten – att han är tillsammans med stjärnförfattaren Camilla Läckberg – har ett pris. Under sin tuffa start som MMA-fighter har han tvingats utstå elaka kommentarer över nätet. Men han tar det med ro.

– Tangentbordskrigare är… Vad ska jag säga? Aldrig någon som vågat komma fram till mitt ansikte och säga något. De flesta är också snälla. Ibland blir det för mycket fokus är det på dem som vill sprida hat, säger Sköld.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag