Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skandalscenerna efter superfajten

VIAPLAY
VIAPLAY
VIAPLAY

Khabib Nurmagomedov vann mötet med Conor McGregor – sedan utbröt kaos.

Khabib klättrade över oktagonen och började slåss med en medlem i McGregors team ute i publikhavet.

Connor McGregor blev sedan attackerad inne i  oktagonen.

– Det här var en väldigt dålig kväll för UFC, säger presidenten Dana White till ESPN.


Se skandalscenerna i tv-spelaren.

Khabib Nurmagomedov behåller sitt lättviktsbälte – efter att han malt ner Conor McGregor i UFC 229. I fjärde ronden tvingades McGregor att ge upp supermatchen i Las Vegas.

Khabib Nurmagomedov besegrade Conor McGregor.
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

Sedan utbröt fullständigt kaos.

Medlemmar i McGregors team uppges ha hånat Khabib Nurmagomedov efter matchen. Ryssen klättrade då över staketet och började slåss med Dillon Danis, som tränar tillsammans med Connor McGregor. Samtidigt som vakterna hade fullt upp med att avbryta det attackerades McGregor av tre män inne i oktagonen.

– Det här är hemskt. Det här är det värsta jag har sett, säger Viaplays expertkommentator Paul del Valle.

– Att attackera någon i publiken på det sättet, och attackera någon i oktagonen, det är så dumt och så onödigt. Och detta efter en så spektakulär seger.

Khabib Nurmagomedov ute i publikhavet.
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

”Är så äcklad och less”

UFC-presidenten Dana White riktade hård kritik efter scenerna.

– Jag vet inte ens vad jag ska säga... Jag är bara så äcklad och less på det hela, säger han på presskonferensen efteråt. 

Dana White berättar för ESPN att tre medlemmar i Nurmagomedovs team gripits av polis efter attacken mot McGregor. Enligt TT ska samtliga sedan ha släppts eftersom McGregor inte ville göra någon anmälan.

UFC-presidenten säger att Khabib Nurmagomedov kan komma att stängas av.

– Att Khabib dök över buren var löjligt. Han har precis vunnit en fantastisk match, han fajtades briljant, han ska precis få bältet och folk kommer respektera faktumet att han fajtades bra och vann kampen. Då hoppar han över oktagonen och startar handgemäng med Conors team, säger han enligt ESPN. 

Lämnade utan att bältet delats ut

Säkerhetspersonalen lyckades till slut skingra alla. Dana White vägrade dela ut bältet på grund av säkerhetsskäl – och när Nurmagomedov lämnade kastade publiken föremål mot honom.

På sin presskonferens efteråt ville Khabib Nurmagomedov rikta fokus mot Conor McGregor i stället.

– Först och främst vill jag säga förlåt till idrottskommissionen i Nevada. Det här är inte min bästa sida, säger han.

– Men jag förstår inte varför folk pratar om att jag hoppade över staketet. Han pratar om min religion, han pratar om mitt land, han pratar om min far, han kommer till Brooklyn och attackerar min buss. Han dödade nästan några människor. Varför pratar inte om den skiten i stället? Jag förstår inte.

Mötet mellan Nurmagomedov och McGregor var kulmen på en rivalitet som byggts upp under flera år – och båda har inför matchen sagt att de inte kommer respektera varandra, oavsett hur matchen slutar.

Matchen var Connor McGregors första MMA-fajt sedan han vann lättviktsbältet i november 2016, ett bälte han sedan blev av med på grund av sin inaktivitet.


LÄS MER: McGregor erkänner – döms för bussattacken. 

Se hela fajten på Viaplay.se. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.