Simon Sköld sätter det avgörande greppet. Foto: ViaplaySimon Sköld sätter det avgörande greppet. Foto: Viaplay
Simon Sköld sätter det avgörande greppet. Foto: Viaplay
Sköld firar. Foto: ViaplaySköld firar. Foto: Viaplay
Sköld firar. Foto: Viaplay
Och får kramas med sambon Camilla Läckberg. Foto: ViaplayOch får kramas med sambon Camilla Läckberg. Foto: Viaplay
Och får kramas med sambon Camilla Läckberg. Foto: Viaplay
"En fantastisk känsla! Han är så fruktansvärt grym", säger Läckberg. Foto: Viaplay"En fantastisk känsla! Han är så fruktansvärt grym", säger Läckberg. Foto: Viaplay
"En fantastisk känsla! Han är så fruktansvärt grym", säger Läckberg. Foto: Viaplay

Simon Sköld ströp ut sin motståndare

Publicerad

Simon Sköld klev in i buren i Eriksdalshallen med stora förhoppningar på sig från hemmapubliken. 61 sekunder senare hade han strypt ut japanen Jantaro Ami och på scenen firade han segern med flickvännen, Camilla Läckberg.

– En fantastisk känsla! Han är så fruktansvärt grym, säger Läckberg.

Superior Challenge 15 kom i dag till Stockholm och Eriksdalshallen.

En av galans huvudpersoner var den stora kändisen inom kampsportsvärlden och träningsprofilen Simon Sköld - som flitigt dokumenterar sin vardag på sociala medier.

Simons motståndare i Superior Challenge var den, för många, okände japanska fightern Jantaro Ami som inför kvällens fajt hade vunnit nio och förlorat åtta av sina tidigare matcher.

Fick övertag direkt - och höll sedan fajten ut

Efter att domaren startat matchen gick Simon ut offensivt och redan efter några sekunder fick han in en rak höger på japanens haka och kort därefter fick han ned Jantaro i mattan.

Skölds motståndare gjorde sedan ett försök att ta sig ur svenskens grepp men misslyckades och efter bara 61 sekunder ströp han ut japanen och fick fira sin sjunde seger i sin tolfte match.

- Det är obeskrivligt. Jag undrar varje gång jag är på match varför jag gör det. Men det försvinner någonstans där den första smällen och nu tog den riktigt jävla bra.

Fick kyssas med Läckberg på scenen

Efter att ha fått armen höjd till skyn - och motta Eriksdalshallens jubel - kom så flickvännen Camilla Läckberg upp på scenen och inför tv-kamerorna visade de lyckligt upp sin kärlek.

– En fantastisk känsla! Han är så fruktansvärt grym, säger Läckberg.

Han har många supportrar här?

– Vi var 40 personer hemma innan. Mamma, mormor, många är här. Och alla barnen utom Polly som är för liten.

Var du nervös?

– Jag var gråtfärdig. Så nervös.

– Jag är inte orolig för att han ska bli skadad men mest orolig för att han ska förlora. Jag vet hur gärna han vill vinna. Han är helt grym

Tillägnar segern till Polly

Segern kom också lägligt för Simon. I dag fyllde nämligen dottern, Polly, ett år:

– Vår dotter fyller ett år i dag. Är det någpn gång han ska vinna så är det på vår dotters ettårsdag, säger Läckberg.

Och Sköld fyller i:

– Jag tillägnar segern till henne. Hon är hemma och sover nu. Jag längtar tills jag vaknar i morgon bitti så att jag kan hålla om henne och pussa på henne. Vi ska ha födelsedagskalas i morgon. Det kommer att bli helt fantastiskt.

Hur firar du i kväll?

– Det blir ganska lugnt i kväll för vi har födelsedagskalas kl 11 i morgon med 70 pers.

 

Se fler höjdpunkter på Viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag