Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rivalen: Mauler vann titelfajten mot Jones

Anthony Johnson.Foto: Joel Marklund

Alexander Gustafsson förlorade sin titelmatch mot Jon Jones efter domslut. Ett domslut som enligt många var kontroversiellt. Det håller svenskens kommande motståndare, Anthony Johnson, med om.

– Sättet många domare fattar beslut på idag är bara löjligt. Jag tycker att "Gus" vann, säger Johnson på dagens presskonferens.

En på förhand uträknad Alexander "The Mauler" Gustafsson pressade den regerande världsmästaren i lätt tungvikt, Jon Jones, ordentligt i titelmatchen, i september 2013. Svensken tog matchen till fem ronder, innan Jones tilldömdes segern efter domslut. Efter matchen restes flera frågetecken över matchens utgång. Flera profiler ansåg att svensken förtjänade segern.

Får medhåll av Johnson

En som håller med om det är Gustafssons motståndare på Tele 2 arena, Anthony Johnson. Johnson tycker att svensken borde tilldömts segern mot Jones i Toronto.

– Jag tycker att han van, säger Johnson och syftar på sin svenske motståndare.

Han fortsätter:

– Jag har flera svenska vänner och i slutet av matchen trodde både dem och jag att i hade en svensk mästare. Men när de sa att Jones vann blev jag chockad. Jag tycker att Alexander vann.

Johnson pekar på att många domare saknar bakgrund i ringen. Han tycker att det lyser igenom när matcher går till domslut.

– De har en konstig uppfattning om vad som är en fajt. Jag tycker att de flesta domaren bara är där för att uppleva fighten på nära håll.

Just Gustafssons fight mot Jones är ett tydligt exempel, enligt den 30-årige amerikanen.

– Sättet många domare fattar beslut på idag är bara löjligt. Jag tycker att "Gus" vann, säger han.