Foto: Meli Petersson EllafiFoto: Meli Petersson Ellafi
 Foto: Meli Petersson Ellafi
Foto: Meli Petersson EllafiFoto: Meli Petersson Ellafi
 Foto: Meli Petersson Ellafi
Foto: Meli Petersson EllafiFoto: Meli Petersson Ellafi
 Foto: Meli Petersson Ellafi
Andrews träffar med sin spark. Foto: ViaplayAndrews träffar med sin spark. Foto: Viaplay
Andrews träffar med sin spark. Foto: Viaplay
Papy Adebi däckas. Foto: ViaplayPapy Adebi däckas. Foto: Viaplay
Papy Adebi däckas. Foto: Viaplay
Och förlorar matchen. Foto: ViaplayOch förlorar matchen. Foto: Viaplay
Och förlorar matchen. Foto: Viaplay

Papy Adebi knockad av Dylan Andrews

Publicerad

Papy Abedi, 38, har laddat i tre år på revansch.

Men han blev knockad.

- Jag är besviken, säger han efter förlusten.

Det var ett laddat möte i finalfighten mellan svensk-kongolsesen Papy Abedi från Stockholm och nyzeeländaren Dylan Andrews. Senaste de möttes var för mer än tre år sedan. Den gången slutade det med förlust för svensken i tredje ronden i UFC. Efter det släpptes Abedi av organisationen.

Nu var det dags igen på Superior Challenge 15 i Eriksdalshallen.

Abedi började bra och fick in flera hårda sparkar mot Andrews högerben. Men nyzeeländaren, som har bättre räckvidd, stod kvar, viftade med armarna och petade Abedi i ögat så att domaren fick säga till.

Abedi var redo när han ändrade arenan. Han har tränat kondition och boxning stenhårt. I stället blev det Andrews som fick in en spark i andra ronden som sänkte Abedi.

– Jag ledde båda ronderna. Sen tog han mig i slutet på andra ronden. Jag parerar. Han kommer bakom mig i nacken. När jag ramlade var jag fortfarande vaken. Jag tänkte okej. Nu kan jag vila tills han kommer eftersom det inte var så mycket kvar, säger Abedi efteråt i omklädningsrummet.

"Det såg otäckt ut"

Han är omgiven av trettiotalet vänner och sina tränare. De diskuterar matchen och är djupt besvikna, men samtidigt stöttande mot Abedi.

– Domaren såg att jag rasade rakt. Det såg otäckt ut. Han stoppade matchen, säger han.

Närmast blir det vila. Och att acceptera förlusten. Sedan analysera vad som gick fel, vad som kan förbättras till nästa match. Det blir fler säger 38-årige Papy Abedi.

- Ja, absolut, absolut. Så är sporten. Det finns vinst och förlust. Då får man acceptera den.

Han pratar lugnt och samlat.

– Varje dag är inte en sån dag. Så var det för oss i dag, men vi får kämpa vidare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag