Foto: Donshay White.Foto: Donshay White.
 Foto: Donshay White.
Donshay White. Foto: YoutubeDonshay White. Foto: Youtube
Donshay White.  Foto: Youtube

MMA-fajter avliden – dödsorsaken okänd

Publicerad

MMA-världen är i sorg.

Tungviktaren Donshay White kollapsade i sitt omklädningsrum och dog kort därpå, rapporterar sajten Bluegrass MMA. 

Donshay White mötte i helgen en annan MMA-kämpe vid namn Ricky Muse på en gala i Kentucky, USA.  Matchen slutade i katastrof för White. Domaren på plats valde att sätta stopp för tillställningen i andra ronden när White slagits till marken av en kombination från Muse. 37-åringen blev omplåstrad i ringen, men när han väl var tillbaka i omklädningsrummet kollapsade han. 

MMA-kämpen död

Hjärt- och lungräddning utfördes på plats, men White avled senare på KentuckyOne Health Sts. Mary & Elizabeth Hospital. Enligt sajten Bluegrass MMA har ingen officiell dödsorsak ännu fastställts. 

White var en knapert meriterad fighter som inte hade gått en match sedan november 2015 när han ställdes mot Muse. Hans dödsfall är blott det andra i sitt slag i MMA-världen på en månad. Kollegan Tim Hague avled i juni efter en blodig knockout i en match. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag