Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

McGregor utreds av polisen för sexbrott

Foto: REES / STELLA PICTURES BACKGRID US
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

I morse meddelade Conor McGregor oväntat att han avslutar sin karriär.

Nu utreds han för sexualbrott, skriver New York Times. 

Conor McGregor, 30, är en av världens absolut mest omskrivna MMA-utövare.

Dels på grund av sina enorma sportsliga framgångar.

Dels på grund av alla skandaler.

Vid flera tillfällen under sin karriär har irländaren gripits av polis, den senaste gången i början av mars då han ilsknade till på ett fan utanför ett hotell i Miami. Enligt flera amerikanska medier ska McGregor ha blivit våldsam och bland annat förstört personens mobiltelefon.

Den senaste matchen i oktagonen - den upphaussade fajten mot ryssen Khabib Nurmagomedov i oktober förra året - slutade i fullständigt kaos.

Conor McGregor förlorade och därefter hamnade de två MMA-stjärnorna i slagsmål mot ledare från respektive team.

Straffet? Dryga böter för både McGregor och Nurmagodev och avstängning från UFC fram till den sjätte april i år.

NY Times: ”McGregor utreds för sexualbrott”

Men det blir ingen återkomst för McGregor, som är en av idrottsvärldens bäst betalda. I morse meddelade den irländaren oväntat att han bestämt sig för att avsluta sin framgångsrika karriär, endast 30 år gammal.

”Hej allihopa. Ett kort meddelande: Jag har bestämt mig för att sluta med sporten vi kallar ”Mixed Martial Art”. Jag önskar alla mina tidigare kolleger lycka till i deras fortsatta tävlande. Jag väljer nu att hoppa på en vågad resa och ansluta till mina tidigare partners som pensionärer. Jag bjuder på riktiga Pina Coladas nu, kompisar!”, skrev McGregor på Twitter under den tidiga tisdagsmorgonen.

Bara timmar senare kommer nya skandalrubriker gällande Conor McGregor.

Enligt ansedda New York Times ska Conor McGregor i januari ha gripits av polis, misstänkt för sexualbrott. Irländaren förhördes, men släpptes kort efteråt.

Har inte namngivits i irländsk press

Tidningen skriver vidare att McGregor fortsatt är under utredning, men ett åtal mot superstjärnan är dock inte inlämnat. Händelsen, som ligger till grund för en kvinnas anmälan mot McGregor, ska ha inträffat i december förra året på ett lyxhotell i Dublin.

Irländska medier har rapporterat om anklagelserna sen de uppdagades i december, men har utelämnat MMA-stjärnans namn, enligt New York Times, som också skriver att polis ska ha säkrat bevis från det aktuella hotellrummet.

De ska också ha säkrat material från övervakningskameror, skriver tidningen.