Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Mauler: "Svåraste perioden i mitt liv"

Publicerad

Alexander "The Mauler" Gustafsson tog förlusten på Tele 2 Arena väldigt hårt.

Enligt MMA-stjärnan var han oerhört nära att lägga handskarna på hyllan.

– Det har absolut varit min svåraste period i livet så här långt. Jag var helt seriös med att sluta med min karriär, säger Gustafsson till SportExpressen.

Alexander Gustafsson är efter mer än två månader tillbaka i rampljuset efter den brutala knockoutförlusten mot Anthony Johnson på Tele2 Arena.

Den 20 juni blir det en ny match mot brassen Glover Teixeira i Berlin.

Men perioden efter den snöpliga insatsen har varit tuff. Det tog lång tid för "The Mauler" att bearbeta det faktum att han hade förlorat inför 26. 000 hemmafans.

– Jag skiter i egentligen i titeln, det var att jag torskade inför min hemmapublik. Mina kusiners kusiner var på plats. Den matchen jag inte fick förlora förlorade jag. Det tog bara för hårt, säger 28-åringen.

"Pallade inte fortsätta"

Hur nära var du att lägga av?

– Jag tänkte på det. Jag pallade inte fortsätta. Jag var jättenära på att sluta.

Vad får dig att fortsätta?

– Jag har fått så mycket kärlek från alla fans, nära och kära och mitt team. Jag fick bita i det sura äpplet och nu har jag en ny match som gjort mig väldigt motiverad.

– Hade jag inte velat göra det här längre hade jag slutat. Men jag vill fortsätta. Det är inget snack om det. Ingen tvingar mig. Jag gör inte det här för pengarna utan för att bli bäst i världen.

Hur mår du idag?

– Har varit på semester i två veckor och vilat upp mig. Men nu när jag fått ny motståndare känns det bra, motivationen är tillbaka.

Ska ta revansch

Den 20 juni har Gustafsson chans till revansch mot topprankade Glover Teixeira. En möjlighet för svensken att visa omvärlden att förra matchen bara var en engångsföreteelse.

– Jag fick inte visa upp min potential senast, det gick för fort, så det känns bra att få en ny chans. Jag vet att jag kan bli bäst i världen och det tänker jag visa.

Vad vet du om Teixeira?

– Han slår stenhårt, är duktig och pressar bra. Det finns inga enkla matchningar, inga "walk in the park". Jag kommer gå in där och ge allt jag kan.

Vad kommer du att göra annorlunda den här gången?

– Att hålla händerna uppe och hakan ner.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag