Mauler: "Svåraste perioden i mitt liv"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Nils Petter Nilsson

Alexander "The Mauler" Gustafsson tog förlusten på Tele 2 Arena väldigt hårt.

Enligt MMA-stjärnan var han oerhört nära att lägga handskarna på hyllan.

– Det har absolut varit min svåraste period i livet så här långt. Jag var helt seriös med att sluta med min karriär, säger Gustafsson till SportExpressen.

Alexander Gustafsson är efter mer än två månader tillbaka i rampljuset efter den brutala knockoutförlusten mot Anthony Johnson på Tele2 Arena.

Den 20 juni blir det en ny match mot brassen Glover Teixeira i Berlin.

Men perioden efter den snöpliga insatsen har varit tuff. Det tog lång tid för "The Mauler" att bearbeta det faktum att han hade förlorat inför 26. 000 hemmafans.

– Jag skiter i egentligen i titeln, det var att jag torskade inför min hemmapublik.  Mina kusiners kusiner var på plats. Den matchen jag inte fick förlora förlorade jag. Det tog bara för hårt, säger 28-åringen.

"Pallade inte fortsätta"

Hur nära var du att lägga av?

– Jag tänkte på det. Jag pallade inte fortsätta. Jag var jättenära på att sluta.

Vad får dig att fortsätta?

– Jag har fått så mycket kärlek från alla fans, nära och kära och mitt team. Jag fick bita i det sura äpplet och nu har jag en ny match som gjort mig väldigt motiverad.

– Hade jag inte velat göra det här längre hade jag slutat. Men jag vill fortsätta. Det är inget snack om det. Ingen tvingar mig. Jag gör inte det här för pengarna utan för att bli bäst i världen.

Hur mår du idag?

– Har varit på semester i två veckor och vilat upp mig. Men nu när jag fått ny motståndare känns det bra, motivationen är tillbaka.

Ska ta revansch

Den 20 juni har Gustafsson chans till revansch mot topprankade Glover Teixeira. En möjlighet för svensken att visa omvärlden att förra matchen bara var en engångsföreteelse.

– Jag fick inte visa upp min potential senast, det gick för fort, så det känns bra att få en ny chans. Jag vet att jag kan bli bäst i världen och det tänker jag visa.

Vad vet du om Teixeira?

– Han slår stenhårt, är duktig och pressar bra. Det finns inga enkla matchningar, inga "walk in the park". Jag kommer gå in där och ge allt jag kan.

Vad kommer du att göra annorlunda den här gången?

– Att hålla händerna uppe och hakan ner.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.