Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mauler säljer gården: ”Det är ett tufft beslut”

MMA-stjärnan Alexander ”The Mauler” Gustafsson
Foto: NILS PETTER NILSSON

Alexander ”Mauler” Gustafsson säljer sin jaktgård i Nyköping.

Fastigheten – som värderas till tolv miljoner kronor – förvärvades av MMA-profilen för ett drygt år sedan.

– Det är ett tufft beslut då gården är ett paradis för jakt och vilt, säger ”Mauler” till Södermanlands Nyheter

För ett halvår sedan meddelade Alexander ”The Mauler” Gustafsson att ”the show is over”, efter förlusten mot Anthony Smith i Globen.

MMA-profilen lade handskarna på hyllan – men gjorde en comeback tidigare i december på galan AK Fighting Championship 3 på Gothia Towers i Göteborg i en grapplingmatch. 32-åringen stängde inte helt dörren för en comeback i framtiden. 

– Det blir ingen comeback än. Vi får se vad som händer. Min manager har kontakt men det finns en dialog med UFC, vi pratar, sa Gustafsson då.

Parallellt med beslutet om framtiden så väljer MMA-profilen att sälja sin jaktgård – Lilla Axmora – som ligger utanför Runtuna, Nyköping. 

Södermanlands Nyheter rapporterar att Gustafsson köpte fastigheten 2018 för elva miljoner kronor. Men ett drygt år senare så väljer han att sälja fastigheten.

– Planen var att flytta ut och bo på Lilla Axmora permanent eftersom man själv är jaktgalen. Dock så blir det mer och mer jobb i Stockholm så tajmingen var inte helt bra, säger Gustafsson till tidningen.

”Mauler” har ett stort intresse för jakt, vilket gården passar väl för. Fastigheten har 70 hektar mark, varav 50 hektar är produktionsskog. Området beskrivs som lämpat för jakt i annonsen då viltstammarna i området är ”mycket starka”.

Utöver ett bostadshus finns bland annat en ladugård, ett garage och ett fullt utrustat slakteri samt en färdig hundgård.

– Tyvärr så känner jag att tiden inte räcker till. Men det är ett tufft beslut då gården är ett paradis för jakt och vilt, skriver Alexander Gustafsson.


Se bilder på gården här (extern länk) 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.