Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Mauler” går nu miste om mångmiljonbelopp

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / PER HALJESTAM-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA

Alexander ”The Mauler” Gustafsson bestämde sig för att lägga av efter förlusten mot Anthony Smith i Globen.

Det innebär att han tackar nej till potentiella mångmiljonintäkter. 

– Jag gör inte det här för pengarna utan för att jag vill vara bäst och slå de bästa, säger han.

Efter förlusten mot Anthony Smith i Globen lämnade Alexander ”The Mauler” Gustafsson handskarna i oktagonen och meddelade att ”the show is over”. 

Han nobbar samtidigt potentiella mångmiljonintäkter. 

Så sent som förra året skrev svensken ett nytt kontrakt med UFC som då beskrevs som hans mest lukrativa någon. 

I det kontrakt han har återstår tre matcher – vilket innebär potentiella inkomster på upp emot sex miljoner kronor, beroende på vilka motståndare han skulle få i de återstående matcherna. Men pengar påverkade inte svenskens beslut. 

 – Jag har tänkt på det här sedan min senaste förlust mot Jon Jones, säger Alexander Gustafsson. Jag kände att jag inte gör det här för pengarna utan för att jag vill vara bäst och slå de bästa och om det inte går får det vara. 

– Jag förlorade den tredje titelfajten. Jag fick en skada då och kunde inte visa min kapacitet. Jag hade lite hopp om att Anthony Smith skulle kunna vara en fantastisk comeback, men jag förlorade mot honom också och det känns som att jag inte har det i mig. Det här var ett kvitto på det, säger han. 

LÄS MER: Höll avskedet hemligt för sina allra närmaste

Livet mer än att slåss

Han är tacksam för livet UFC gett honom.

– Jag har allt i i livet tack vare UFC. Jag är tacksam och det har varit en otrolig resa. Men jag känner att livet är så mycket mer än att slåss i en oktagon. Jag har ett rikt liv och två friska barn. 

– Jag är 32 bast, jag har två barn... Jag har inte det i mig längre. Det är det jag känner. 

Inför UFC-galan i Globen pratade Alexander Gustafsson om att gå fler matcher per år - och hitta tillbaka till glädjen han hade i början av karriären. Nu går han i pension i stället. 

– Jag känner att beslutet är rätt säkert, säger han. Om du inte känner att du har det inom dig längre får det vara. Jag hade tre titelfajter och det har varit en fantastisk resa. 

Pressad Gustafsson under matchen mot Anthony Smith
Foto: USA TODAY NETWORK / PER HALJESTAM-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA

Alexander Gustafsson vill vara kvar inom MMA. 

Och för tvåbarnspappan, som friade till flickvännen Moa senast han tävlade i Globen, så väntar inte bara bröllop. 

– Jag ska sitta ned med teamet och se vad jag ska göra härnäst, men det är fortfarande så nytt. Vi får se vad som händer. Jag är ganska lycklig med det livet jag lever just nu så vi får se vad nästa steg blir. Jag är delägare i Allstars-gymmet så jag kommer fortfarande vara kvar i sporten, men vad jag kommer göra, det är så nytt fortfarande, jag får sitta ned med mitt team och se vad nästa planer blir. Men jag kommer väl vara med på något hörn. 

LÄS MER: Kvinnorna som räddade ”The Mauler” 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.