Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Låg bakom skräck- skadan - vill rensa upp

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Josh Hedges/Zuffa Llc

UFC-mästaren Chris Weidman vill göra rent hus i mellanvikten och sedan  ta klivet upp till lätta tungviktsklassen – där bland annat svensken  Alexander Gustafsson huserar.
– Jag vill rensa mellanvikten och därefter tävla mot de bästa i minus 92 kg, säger han.

UFC-mästaren Chris Weidman, 29, plockade mellanviktsbältet från legendaren Anderson Silva förra sommaren. Den 28 december möttes herrarna igen. En match som Weidman återigen vann efter att Silva råkat ur för ett otäckt benbrott.

Amerikanen har länge ansetts vara en stor talang, och många ställer sig tveksamma till om någon kan rubba den nya mästaren. Det pratas redan om en supermatch mot lätta tungviktsmästaren Jon Jones. Weidman ser själv fram emot att en dag kliva upp en division.
– Just nu är mellanvikten spännande och det finns många killar där som folk vill se mig möta. Men när divisionen blir lite avslagen så har jag inga problem med att gå upp en viktklass, säger den självsäkre Weidman till MMAjunkie.com.

"Vill rensa"

– Jag vill rensa mellanvikten. Därefter vill jag tävla mot de bästa i minus 92 kg och visa världen vad jag kan göra.
Den förre collegebrottaren berättar dessutom att han inte vill bli en fajter som tävlar för länge och gör det av fel anledningar.
– När jag väl känner att jag inte älskar det längre och börjar sakta ner så kommer jag sluta. Mot slutet av karriären är jag förhoppningsvis inte den som blir knockad i varje fajt och bara slåss för pengar, menar Weidman.

Mellanviktsmästaren kommer att försvara sitt UFC-bälte för andra gången i Las Vegas senare i maj. Motståndaren är den hyperfarlige brassen Vitor Belfort, som avslutat sina tre senaste matcher på knockout.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.