Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Khamzat Chimaev i stort bråk inför UFC 279: ”Total shitshow”

Khamzat Chimaev.
Foto: USA TODAY Network / TT NYHETSBYRÅN
Kevin Holland.
Foto: USA TODAY Network / TT NYHETSBYRÅN

Ett stort bråk utbröt bakom kulisserna inför helgens UFC-gala.

Den svenske stjärnan Khamzat Chimaev var med och startade slagsmålet.

– Det var en total shitshow, säger UFC-presidenten Dana White.

Det blev ingen presskonferens inför UFC 279 i Las Vegas där Khamzat Chimaev och Nate Diaz ställs mot varandra i huvudmatchen.

UFC-presidenten Dana White meddelade att presskonferensen ställdes in efter att kaos hade brutit ut bakom kulisserna.

– Jag ber om ursäkt till alla. Jag är på oprövad mark, det här har aldrig hänt i UFC:s historia. Lita på mig när jag säger att inte ha presskonferensen nu är det bästa beslutet, sa White till publiken som buade åt beskedet.

Senare beskrev UFC-bossen bråket som en ”shitshow” och han bekräftade också att det var Khamzat Chimaev och Kevin Holland som startade slagsmålet.

Chimaev och Holland möter inte varandra i helgen men har skickat kängor till varandra i intervjuer och på sociala medier i flera månader.

Chimaev: ”Han fick vad han förtjänade”

Enligt ESPN gick svensken fram till Kevin Holland och tumult bröt ut. Flera personer ska ha försökt separera duon, men Khamzat Chimaev lyckades ändå få in en front kick. Även Nate Diaz och hans team ska ha varit inblandade.

Under torsdagskvällen uppgav The Sun att Chimaev behövde uppsöka sjukhus för en huvudskada. Men enligt Dan White behövde ingen inblandad medicinsk hjälp efter bråket.

På Instagram skickade svensken en hälsning.

– Jag sa till dem: skoja inte med oss. Kevin fick vad han förtjänade. Diaz fick vad han förtjänade, säger han enligt sajten MMA Junkie med en blinkning.

Även Kevin Holland har uttalat sig om händelsen.

Bara så att alla vet. Jag erbjöd den clownen en gratis skäggklippning. Jag vet inte någonstans i USA som den tjänsten skulle erbjudas gratis!”, skriver han på Twitter.

Går mot titelmatch

28-årige Khamzat Chimaev har det senaste året slagit igenom ordentligt inom MMA. Svensken, som har tjetjenska rötter, har fem segrar och noll förluster i UFC. I våras slog han Gilbert Burns, då rankad tvåa i världen, i en blodig fajt på UFC-galan i Jacksonville. Nu stormar Chimaev mot en titelmatch (weltervikt).

Men först måste han slå veteranen Nate Diaz.

Khamzat Chimaev har också uppmärksammats för annat än sin sportsliga framgång. Svensken har på sociala medier visat upp sin vänskap med Tjetjeniens ledare Ramzan Kadyrov som är nära allierad med Vladimir Putin.  Han har bland annat blivit inbjuden till presidentpalatset i Tjetjenien, men aldrig uttalat sig om relationen i svensk medier.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.