Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Khamzat Chimaev besegrar Kevin Holland – tar tolfte raka segern

Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Viaplay
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Khamzat Chimaev klev in i ringen till ljudet av massiva burop.

Sedan tog det bara två minuter och tretton sekunder innan den svenske stjärnan kunde säkra sin tolfte raka seger.

– Jag är den farligaste killen här. Jag kommer efter er alla, jag kommer döda er alla! skriker Chimaev efteråt.

Khamzat Chimaev har varit namnet på allas läppar i helgens UFC 279 i Las Vegas. 

Under torsdagen hamnade han i ett stort slagsmål och under fredagen missade han invägningen med 3,5 kilo, vilket ledde till att galans huvudkort fick göras om. Chimaev, som skulle ha ställts mot Nate Diaz, fick då Kevin Holland som ny motståndare.

Åskådarna på plats vid nattens gala var inte sena med att visa sitt missnöje med svensken. Väl inne i ringen tog det dock bara två minuter och tretton sekunder innan Chimaev via submission kunde säkra segern med en D'arce choke.

Holland hade då inte fått in ett enda slag eller en enda spark.

– Vad säger ni nu då? Säg något! skriker Chimaev, vänd mot publiken inne på T-Mobile Arena, efteråt.

På presskonferensen några timmar efter matchen fick han frågan om han blev arg över publikens reaktion, något som svensken kraftigt förnekade.

– Bryr du dig om sån skit? Det gör inte jag. Jag bryr mig om min familj, min karriär och mina pengar. En dag är folket med mig, en annan dag är de inte det. Jag är en person som är äkta och jag gillar inte de som är fejk.

Chimaevs svar om framtiden

I segerintervjun fick Chimaev frågan om hur han ska kunna försäkra UFC att det är okej att boka honom igen, utan att han missar vikten.

– Ingen kommer kunna stoppa mig nästa gång. Om jag dör i ringen, då dör jag i ringen, svarar Chimaev.

Han säger även att han kan komma att gå för bälten i både mellanvikt och weltervikt.

– Jag lyssnar på min tränare och gör vad han säger. Jag åker hem efter imorgon och sen drar jag direkt till gymmet, jag har inget annat, det är mitt liv. 

Chimaev passade även på att hylla Kevin Holland – och bjöd in honom till sitt gym hemma i Stockholm.

– Han är faktiskt en snäll kille, jag gillar honom. Ibland bråkar man inför en fajt, men nu är den över och om han vill kan han få komma till mitt gym och bli en av oss. Han är snäll och tuff och om han vill kan kan få komma till Sverige så kan jag hjälpa honom att bli ännu bättre.

UFC slår tillbaka mot anklagelserna

Efter att Chimaev missade invägningen och huvudkortet gjordes om var det många fans som kände att den nya uppställningen var bättre än den ursprungliga. Det födde i sin tur teorier om att allt var planerat av UFC redan från början.

Efter nattens matcher valde UFC-bossen Dana White att ta upp ämnet och kraftigt slå tillbaka mot anklagelserna.

– Det finns några jävla galningar där ute som tror att det här var fejkat och planerat. Om du tror att det är möjligt att styra de sjuka killarna vi har här den här veckan till att göra något sådant... då är du helt knäpp, säger han på presskonferensen efter galan.

– Tack gud att det äntligen är över.

Chimaev dyker upp med ”Putins attackhund”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.