Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lena, 39, drabbad av kaoset: ”Bedrövligt”

Lena Gustafson Wiberg och pojkvännen Fredrik. Foto: Lena Gustafson Wiberg
Alexander Gustafsson. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Det råder biljettkaos efter att Alexander "Mauler" Gustafssons titelmatch flyttats till Los Angeles.

Mängder av svenskar som har bokat resa och boende i Las Vegas står nu utan biljett till drömmatchen.

– Det är bedrövligt, säger Lena Gustafson Wiberg. 

Alexander "Mauler" Gustafson slåss om titeln i lätt tungvikt på söndag mot Jon ”Bones” Jones.

Under natten till julafton slog bomben ner att matchen flyttas från T-Mobile Arena i Las Vegas till The Forum i Los Angelesförorten Inglewood. Detta efter att Jones testats positivt för turinabol. Testet visar på "restmängder", vilket inte anses öka hans prestationsförmåga och därför kommer han inte att straffas.

Däremot stoppas Jones av antidopingorganisationen i Nevada, och därför har matchen och hela galan "UFC 232" flyttats till Los Angeles i sista stund.

Som en följd har ett kaos uppstått för de 20 000 som hade biljett till galan. Samtliga biljetter har annullerats. Alla som hade bokat resor, boende och transport till matchen i Las Vegas står nu utan biljett – men med bokade hotellrum och flygbiljetter.

Det gäller även för mängder av svenskar, däribland Lena Gustafson Wiberg, 39. Hon nåddes av informationen i ett mejl under natten till julafton. 

– Jag trodde att det var biljetterna som kom. I stället stod det: "vi beklagar att matchen har blivit inställd". Det framgick att vi kommer få tillbaka pengarna inom 7-10 dagar – ingen mer information överhuvudtaget. Efter det har det varit knäpptyst. Ingen information om nya biljetter eller någonting, säger hon.

”Då sitter vi på ett flygplan”

Lena Gustafson Wiberg hade bokat två biljetter för 3900 kronor, i den näst billigaste priskategorin, till sig själv och sin pojkvän Fredrik. Allting var en överraskning. Resan till Las Vegas med stopp i New York gick på 24 000 kronor i flygbiljetter. 

Hela överraskningen har nu blivit till en röra. Informationen från arrangören har varit obefintlig.

– Det verkar, kanske, som att det nya biljettsläppet är på onsdag. Då sitter vi på ett flygplan på väg till USA. Det är kaos, säger hon.

Paret kommer ändå att använda flygbiljetterna för att resa till Las Vegas och hoppas på det bästa.

– Vi flyger dit, hyr en bil och kör fram och tillbaka för galan. Och så hoppas vi att få tag i biljetter på något sätt. 

Lenas uppmaning till andra svenskar

Hon skickar också en uppmaning till andra svenskar som är i samma situation:

– Vi är beredda att hjälpas åt med att försöka ordna transport och samåkning till och från Los Angeles. Det finns två svenska idrottare i den här soppan också, "Mauler" och Ilir Latifi, och de förtjänar att få sitt stöd

Vad känner du kring hela situationen?

– Någonting har jag lärt mig och det är att UFC:s organisation skiter fullständigt i oss som är på plats. Det enda som räknas är betalande PPV-kunder. Kolla på biljettpriserna: vi betalar 3900 kronor för att sitta högst upp i en kurva. Det är absurda priser för vanligt folk. 

Lena Gustafson Wiberg har tillsammans med ett flertal andra fans vädjat till UFC-presidenten Dana White via sociala medier om hjälp med en lösning.

– Men det är inte någon som har fått någon respons. Det hade varit så enkelt att bara säkerställa att de som har biljetter i Las Vegas också får biljetter i Los Angeles. Och att erbjuda alla transport. Då hade de varit hemma med allting.