Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kallades ”grotesk” – visar upp skadorna

Foto: Instagram
Foto: PX IMAGES/ABACA / STELLA PICTURES/PX IMAGES/ABACA
Foto: PX IMAGES/ABACA / STELLA PICTURES/PX IMAGES/ABACA
Foto: PX IMAGES/ABACA / STELLA PICTURES/PX IMAGES/ABACA
Foto: STEVE MARCUS / AP TT NYHETSBYRÅN

Bilderna på Joanna Jedrzejczyk skrämde hela MMA-världen.

Nu visar polskan upp sina blåmärken efter förlusten mot Zhang Weili för en vecka sedan. 

En vecka har gått sedan Joanna Jedrzejczyk utmanade regerande mästaren Zhang Weili på UFC 248. Weili vann den rekordjämna matchen som av många anses vara tidernas bästa. 

Men trots den höga kvaliteten på matchen var det något annat som matchen kommer bli ihågkommen för.

Det var i stället bilderna som kablades ut på Jedrzejczyk efter matchens slut där hennes panna hade svällt upp ordentligt efter en höger från Zhang Weili i den tredje ronden. Efter matchen var hon närmast oigenkännlig. 

”Det är groteskt. Hennes huvud har inte längre formen av ett normalt människohuvud”, skrev amerikanska CBS.

”Huvudet ser skrämmande gigantiskt ut”, skrev brittiska The Sun. 

Joanna Jedrzejczyk visar upp skadorna 

Efter matchen fördes Joanna Jedrzejczyk till sjukhus med subduralhematom, en blödning mellan hjärnan och skallbenet som uppkommer från slag mot huvudet.

– Jag kände alla smällarna och svullnaden störde mig. Ibland mer, ibland mindre. Men jag är väldigt glad att vi hade en sådan bra fajt, sa polskan själv efter matchen.

Nu, en vecka senare, har Joanna Jedrzejczyk skrivits ut från sjukhuset och rest hem till Polen. På sitt Instagramkonto visar hon upp sitt ansikte som är fyllt av blåmärken efter matchen. 

”Jag har fortfarande en massa blåmärken i ansiktet och på bröstet. Men svullnaden har gått ner. Jag mår bättre, så det är bra”, skriver hon.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.