Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Khamzat Chimaev förklarar missade invägningen inför UFC 279

Foto: DAVID YEAZELL / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

Khamzat Chimaev stod inför sitt livs fajt i UFC. Men den svenske MMA-stjärnan missade invägningen.

Nu går Chimaev miste om huvudmatchen – och ställs i stället mot Kevin Holland, som svensken var inblandad i ett slagsmål med under torsdagen.

Det råder totalt kaos inför helgens UFC 279 i Las Vegas, där den svenske MMA-stjärnan Khamzat Chimaev skulle ha gått huvudmatchen mot Nate Diaz. 

På torsdagen ställdes den presskonferens som skulle hållits mellan Chimaev och Diaz in, efter att den svenske stjärnan varit inblandad i ett bråk bakom kulisserna med MMA-fajtern Kevin Holland. 

Under fredagskvällen kom därefter uppgifter som gjorde gällande att Chimaev hade problem att uppnå matchvikten, 77 kilo, inför galan. Uppgifterna bekräftades när svensken vid en första invägning noterades för drygt 80 kilo. 

Khamzat Chimaev slog ut med armarna när han klev av vågen, och pekade även finger till kameran, innan han begav sig av för att försöka gå ner 3,5 kilo på en timme. 

På Twitter skämtade 28-åringen om situationen och menade att viktmissen var vännen och UFC-kollegan Darren Tills fel. 

https://twitter.com/kchimaev/status/1568294570932293637?s=46&t=BEfnySwwoMQw69b-qXntrg

Chimaev stoppades av läkare

I en intervju med ESPN berättar Chimaev dock att det var läkare som stoppade honom från att fortsätta försöka gå ner i vikt inför invägningen.

– Jag vet inte riktigt vad det var, men något var fel med min kropp, säger han.

UFC-bossen Dana White utvecklar:

– När han skulle gå ner i vikt inför matchen började han krampa. Och till skillnad mot för tio år sedan så har vi nu en läkare som får avgöra om han kan fortsätta gå ner i vikt eller inte. Och läkaren sa att han inte skulle göra det, säger han enligt MMA Mania.

Som en lösning på problemet valde UFC att göra om galans huvudkort. 

Huvudmatchen blir nu i stället mellan Nate Diaz och Tony Ferguson samtidigt som Chimaev ställs mot Kevin Holland – som han var i slagsmål med under torsdagen.

– Jag är här för att fajtas och jag bryr mig inte om vem det är mot, säger Chimaev till ESPN.

Khamzat Chimaev sågas efter missen

Efter att ha missat invägningen möttes den svenske MMA-fajtern av en kritikerstorm. 

”Han fick en guldbiljett rätt till stjärnstatus den här veckan och han förstörde den redan innan galan”, skriver Shaheen Al-Shatti, reporter på MMA Fighting, på Twitter. 

”Vilken katastrof”, menar MMA-stjärnan Derek Brunson. 

The Ringers Ariel Helwani rapporterade dock tidigt att Chimaev drabbats av något ”medicinskt problem”. 

”Det är oklart vad det är och hur det kan påverka honom långsiktigt”, skriver Helwani. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.