Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska skrällen – tar historisk vinst

Foto: Viasat

Jack ”The Joker” Hermansson fick sitt livs chans när han fick möjligheten att möta Ronaldo Souza på UFC Fight Night i Florida, USA.

Och han tog den.

Efter fem ronder utnämndes svensken i ett enhälligt domslut till vinnare i matchen – och nu hoppas han få gå en titelkamp.

– Jag är besatt av titeln. Det är den jag vill ha, säger Hermansson när han intervjuas efter matchen.

Jack Hermansson, rankad tia i mellanvikt, ställdes inför en tuff uppgift när han tidigt på söndagsmorgonen ställdes mot veteranen Ronaldo ”Jacare” Souza, som är rankad fyra, på UFC Fight Night i BB&T Center i Florida, USA.

Svensken stod dock för en jätteinsats.

Hermansson försökte strypa ut Souza redan i den första ronden, där ”Jacare” dock lyckades resa sig igen.

Matchen gick hela vägen till den femte och sista ronden, men där var det ingen tvekan, och svensken kunde till slut vinna matchen via ett enhälligt domslut.

Två av domarna gav Hermansson tre ronder mot två (48-47) och en domare gav honom fyra ronder mot en (49-47).

– Jag är väldig glad över att få vara här och visa alla att jag är någon att räkna med, säger Hermansson när han intervjuas efter matchen.

https://twitter.com/ufc/status/1122354170462294022

Jack Hermansson: ”Ge mig ett av toppnamnen”

Hermansson är född och uppväxt i Sverige men flyttade till Norge som 18-åring där han bott och tränat sedan dess. Hermansson representerar nu både Sverige och Norge i UFC, och dagens seger innebär att han är den förste norrmannen att vinna en huvudmatch i UFC någonsin.

Han hoppas nu få chansen att gå en titelmatch i UFC.

– Ge mig ett av toppnamnen. Det jag vill ha från UFC är ett namn som gör att jag kan gå för titeln. Jag är besatt av titeln. Det är den jag vill ha, säger han och fortsätter:

– Jag gick in i den här fajten på kort varsel och mötte en av de bästa i världen. Jag tycker att jag förtjänar en belöning efter det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.