Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rivalens hån: ”Det är vad som händer”

Foto: USA TODAY NETWORK / HANDOUT PHOTO-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA
Foto: Viaplay
Foto: JULIO CORTEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PA WIRE / STELLA PICTURES / PA
Foto: SAID TSARNAYEV / REUTERS BILDBYRÅN

Tidigt under söndagsmorgonen gjorde Conor McGregor sin efterlängtade comeback.

Den slutade dock inte som han väntat sig.

Istället var det Dustin Poirier som vann i UFC 257 – efter knockout i den andra ronden.

– Jag är glad, men jag är inte förvånad. Nu har vi 1-1 i matcher så vi får väl göra om det igen, säger Poirier efter matchen.

Inför morgonens match hade Conor McGregor bara gått två matcher på de senaste två och ett halvt åren.

I juni 2020 meddelade han att karriären var över – men det dröjde inte lång tid innan han ångrade sig och berättade att han gör comeback.

Matchen mellan McGregor och Dustin Poirier var huvudnumret i nattens UFC 257, men det dröjde inte lång tid innan den var över. 

McGregor inledde matchen med att få in de första slagen i den första ronden, innan Poirier fick ner honom på marken. Irländaren kunde dock resa sig, och den första ronden avslutades utan att någon hade ett tydligt övertag.

Conor McGregor: ”Vill bara hem”

Efter det gick det dock väldigt snabbt. Poirier dominerade i den andra ronden efter att ha fått in flera sparkar mot McGregors ben. Det ledde till uppenbara problem för irländaren, som efter en serie av slag från Poirier fick se sig besegrad på knockout – för första gången i karriären.

– Dustin är en riktigt bra fajter. Det enda jag kan göra är att resa mig och gå vidare starkare från det här, och det är exakt vad jag kommer att göra, säger McGregor i intervjun efter matchen.

Han säger att detta inte är slutet och lovar att han kommer att gå flera matcher framöver.

– Ja, självklart. Jag behöver aktivera mig för att må bra. Det här blir en tuff förlust för mig att svälja, men nu är det 1-1 i matcher mellan oss, så vi får göra om det här. Just nu vill jag bara hem till hotellet och träffa mina barn.

Rivalens hån: ”Långt från verkligheten”

Drömmen om att få till en returmatch mot Khabib Nurmagomedov ser nu ut att vara långt bort för McGregor.

– När jag får min returmatch mot Khabib, så kommer det vara enkelt. Det garanterar jag. Om han vill fortsätta fly från mig så får han göra det. Jag kommer besegra honom, sa han på presskonferensen inför matchen mot Poirier.

Nurmagomedov och McGregor möttes i oktober 2018 i en match som slutade i kaos. En film som publicerades ett par dagar efter matchen visar när Nurmagomedov klättrar över stängslet och börjar slåss med McGregors tränare Dillon Danis. Samtidigt blev McGregor attackerad av tre män som ingick i Nurmagomedovs team inne i oktagonen. 

Och den ryske MMA-fajtern var inte sen med att reagera på McGregors knockout-förlust.

”Det här är vad som händer när du byter ut ditt team, lämnar de sparringpartners som gjort dig till mästare och börjar sparra med små barn, långt bort från verkligheten”, skriver han på Twitter.

https://twitter.com/TeamKhabib/status/1353224871522807808

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.