Foto: YoutubeFoto: Youtube
 Foto: Youtube
Foto: FacebookFoto: Facebook
 Foto: Facebook

Jordan Coe, 20, död efter en joggingtur

Publicerad

Den 20-årige MMA-fightern Jordan Coe har dött, rapporterar bland annat MMAnytt.

Han försökte gå ner i vikt på kort tid, då målet var att tajma in exakt 61 kilo inför en match.

För att göra detta gick han ut och sprang i den thailändska hettan med mycket kläder på sig, och dog av värmeslag.

Kampsporten är i sorg, sedan en talang lämnat sporten och jordelivet i förtid.

Den skotska Muay Thai-boxaren Jordan Coe var mitt uppe i förberedelserna för en viktig match, och skulle försöka gå ner till 61 kilo innan invägningen.

För att lyckas med detta tog han till en beprövad metod inom kampsporten: Värme. Men den här gången gick det snett.

 

LÄS ÄVEN: Här är stjärnorna som dog för tidigt

Dog av akut vätskebrist

Coe gav sig ut på en löptur i Thailand, samtidigt som han bar mycket kläder. Han hittades livlös vid halv tolv på förmiddagen, och fördes omedelbart till Maharat Nakhon Ratchasima-sjukhuset, rapporterar Bangkok Post.

Väl där kunde läkarna konstarera att kroppens system hade fått en chock av kraftig vätskebrist, då han svettades kopiösa mängde utan att dricka något vatten.

Skrev på Facebook dagar innan

Planen var alltså att han skulle gå en match nu på söndag, och på Facebook skrev Jordan Coe enligt Bangkok Post:

"Älskar att fightas varje månad. Nästan tre år har jag bott i Thailand nu, och för varje år lär jag mig mer och mer. Tack till mitt team, familj, vänner och fans för att ni hjälper mig på min resa".

Enligt tidningen har han gått över 70 matcher, varav hela femton stycken sedan årsskiftet.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag